4.4 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cine este românul care a contribuit la realizarea documentarului controversat...

REVISTA PRESEI. Cine este românul care a contribuit la realizarea documentarului controversat din Marea Britanie

În ziarele de marți, citim despre românul care a contribuit la realizarea documentarului ”Vin Românii”, despre ancheta demarată de Parchet și SRI, care arată cum sunt contrafăcute acte de identitate românești în Moldova, despre programul ”Prima Mașină”, dar și despre meciul din finala Ligii Naționale de hochei pe gheață.

În Adevărul, marți, citim despre unul din românii care au contribuit la realizarea documentarului ”Vin românii”, de pe Channel 4. Paul Andrei Lungu a însoţit echipa de filmare a postului britanic, în realizarea serialului „Vin românii“. Tânărul vorbeşte despre implicarea sa şi despre efectele documentarului care a supărat o ţară. „Aranjez, documentez, traduc şi ajut la producţia de reportaje despre România şi Moldova pentru jurnalişti străini. Am lucrat astfel pentru BBC, The Times, The New York Times. De ce m-au ales? Pentru că eu văd soluţii, nu probleme. Rezolv orice ai avea nevoie, de la găsirea locaţiei perfecte pentru filmare până la aranjarea interviurilor cu oricine, de la primul-ministru până la un membru al comunităţii de romi“, povestește românul. Paul Andrei Lungu etste un tânăr din Focşani, absolvent de SNSPA şi stabilit la Bucureşti. El este unul dintre românii care au contribuit la realizarea documentarului „Vin românii“ difuzat pe postul britanic Channel 4.

În Evenimentul Zilei citim despre ancheta fără precedent demarată de Parchet și SRI, care dezvăluie cum sunt contrafăcute acte de identitate românești în Republica Moldova. Anchetatorii susțin că activitățile falsificatorilor aduc atingere intereselor strategice ale României și afectează aderarea la Spațiul Schengen. Potrivit anchetatorilor, sirienii suspectați de terorism, care au fost prinși luna trecută în Italia, cu acte de identitate false, au apelat la o rețea de falsificatori româno-moldovenească. Patru dintre cetățenii sirieni aveau cărți de identitate românești, iar unul avea documente emise de statul ceh.

Din Capital.ro aflăm că achiziţionarea unui automobil este mai uşoară, începând cu această lună, odată cu demararea programului „Prima Maşină“. Tinerii cu vârsta peste 18 ani trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție al autoturismului nou și se obligă să asigure maşina printr-o poliță de tip CASCO. În program s-au înscris mai mulţi finanţatori, precum BCR, BRD, CEC Bank, Porsche Bank Romania, Alpha Bank sau ING Bank, iar ofertele de la dealeri sunt numeroase. Prețul de achiziție nu trebuie să depășească suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA, adică aproximativ 13.500 euro. Vor fi foarte puţini cei care se vor îndrepta către maşini de 13.000 de euro, conform analiştilor din piaţă, având în vedere că rata lunară va fi de aproximativ 1.500 lei.

Din Wall Street aflăm că prețurile apartamentelor noi în București au fost stabile în 2014. Pe segmentul apartamentelor vechi se constată un interval de prețuri solicitate puțin mai ridicat față de apartamentele noi din zonele periferice. Proximitatea mijloacelor de transport în comun și a facilităților este elementul care sporește prețul acestor apartamente, arată o analiză a NAI România. 

Gândul.info ne informează că Guvernul condus de Victor Ponta înregistrează în bilanţ 12 urmăriţi penal, un incompatibil şi un plagiator. Acuzaţi de mită, abuzuri, fraude electorale sau plagiate, cei 14 foşti miniştri care au trecut, probabil, testul de cinste proclamat de Victor Ponta, au părăsit pe rând Guvernul, unii imediat ce au fost puşi sub acuzare, alţii abia când au fost condamnaţi de judecători, cu excepţia unuia singur – Liviu Dragnea. Astfel, Gândul prezintă dosarele penale şi problemele cu legea ale miniştrilor care au făcut parte din Cabinetul Ponta.

Din Hotnews aflăm că doi jurnaliști bulgari au venit, luni, în România să-i ia un interviu lui Horia Georgescu despre rezultatele sale în luptă anticorupție, dar s-au pomenit cu șeful ANI la televizor, luat, în cătușe, de procurorii DNA. Jurnaliștii filmau un documentar despre progresele României în Justiție, care să fie difuzat în Bulgaria, în preajma unei vizite pe care Georgescu urma să o facă la Sofia, pentru a-i împărtăși  vicepremierului bulgar Meglena Kuneva din experiență lui în luptă anticorupție. „Facem un documentar despre progresele României în luptă anticorupție. Aici Justiția avansează, iar în Bulgaria rămâne pe loc”, explică unul din reporteri.

Prosport ne informează că Steaua şi Dunărea Galaţi vor disputa finala Ligii Naţionale la hochei pe gheaţă, după ce ambele s-au impus în semifinale, cu 3-2 la general. Meciurile decisive s-au desfăşurat luni pe patinoarul din Galaţi. Prima echipă care a făcut pasul în finală a fost Dunărea, care a câştigat dramatic meciul cinci al semifinalei cu campioana Corona Braşov, scor 3-2 (1-1, 0-0, 2-1). Golul care a parafat victoria gazdelor a fost marcat când mai erau 29 de secunde din repriza a treia, de Szabolcs Szocs. În cele patru meciuri anterioare din semifinale, rezultatele au fost următoarele: 4-1 şi 4-3 (după prelungiri) pentru Dunărea, 6-1 şi 6-1 pentru Corona, la Braşov.

Cele mai citite

Lucian Onea și Mircea Negulescu, achitați definitiv în dosarul de corupție instrumentat de Secția Specială

Foștii procurori DNA de la Ploiești au fost exonerați de acuzațiile aduse, decizia fiind pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție Foștii procurori DNA...

Motivul ireal pentru care compania Meta a blocat planurile pentru construirea unui centru de date cu Inteligență Artificială

Meta se confruntă cu un obstacol neobișnuit în eforturile sale de a construi o infrastructură pentru inteligența artificială: o specie rară de albine. Probleme neașteptate...

Neymar s-a accidentat din nou! Doar 27 de minute pe teren în Liga Campionilor Asiei

Neymar, revenit după o absență de un an, a suferit o nouă accidentare în meciul Al-Hilal - Esteghlal, ieșind de pe teren după doar...
Ultima oră
Pe aceeași temă