5.6 C
București
joi, 14 noiembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Ce afaceri avea Dumitru Martin, bărbatul arestat de FBI pentru...

REVISTA PRESEI. Ce afaceri avea Dumitru Martin, bărbatul arestat de FBI pentru mită

În ziarele de luni citim despre afacerile omului de afaceri român, Dumitru Martin, care a fost arestat de FBI, pentru dare de mită, dar şi despre unul dintre cei mai cunoscuţi şi periculoşi anarhişti comunişti care a activat pe teritoriul româniei, Pavel Tcacenko.

Din Adevărul aflăm care sunt care sunt afacerile acţionarului la firma Polaris Constanţa, Dumitru Martin, care a fost arestat în urma unei anchete a FBI care a durat 17 luni şi în cadrul căreia au fost folosiţi doi agenţi sub acoperire.

„Site-ul companiei de salubrizare arată evoluţia afacerii. „Polaris M Holding este una dintre cele mai mari companii de prestare servicii de salubrizare de pe piata de profil romaneasca. Compania Polaris detine capital 100% romanesc, deserveste peste 1 milion locuitori si a creat pana in prezent peste 1.500 locuri de munca. Polaris isi incepe activitatea de prestari servicii de salubrizare in anul 1998, in municipiul Constanta, in urma castigarii licitatiei deschise organizata de Primaria Muncipiului Constanta. De-a lungul anilor, compania Polaris a reusit sa-si extinda activitatea in alte 8 orase: Arad, Targu Jiu, Eforie, Navodari, Mangalia, Alba Iulia, Bumbesti Jiu, Slobozia, precum si in judetele Teleorman si Timis. Acest lucru este posibil datorita respectarii unei strategii clare de actiune si a unei viziuni bazate pe protectia mediului, pe serviciile de inalta calitate si pe profesionalismul angajatilor nostri“, scrie Adevărul.

Evz scrie despre unul dintre cei mai cunoscuţi şi periculoşi anarhişti comunişti care a activat pe teritoriul româniei, Pavel Tcacenko.

„Primeşte sarcina de a scrie rapoarte despre activitatea de la Moscova şi despre situaţia politică din Balcani. După o altă perioadă scurtă de şedere la Praga se întoarce în ţară. Este arestat la Bucureşti pe data de 15 august 1926. Reținerea a fost cauzată de trădarea lui Willi Roth. Acesta fusese reținut și în schimbul eliberării a acceptat să dea informații despre Partid. Alături de Tcacenko (care era membru al Secretariatului CC al PCdR şi fost organizator al Comitetelor Comuniste din întreaga Basarabie) va fi arestat şi Boris Ştefanov, nepotul lui Cristian Racovski şi viitor lider al PCdR şi Elek Koblos, secretarul general de la acea dată. A fost prima mare trădare din interiorul mișcării comuniste românești. 

Pavel Tcacenko este trimis la Chişinău pentru interogatoriu. Trebuie precizat faptul că cei care activau peste Prut nu țineau cont de părerile tovarășilor de la București, era o organizaţie paralelă, între cele două facţiuni existând tensiuni pe parcursul întregului interbelic. De la Chișinău trebuia să fie transferat la Bolgrad pentru a se vedea eventuala implicare în răscoala din septembrie 1924, de la Tatarbunar. Pe drum evadează din nou de sub custodie. În raportul său din 31 august, ziua evadării, agentul însoţitor a afirmat că Tcacenko a dorit să meargă la baie, iar acesta i-a dat permisiunea deoarece se comportase foarte bine până în momentul respectiv”, precizează Evz.

Din Zf aflăm care sunt riscurile scăderii barilului de petrol sub pragul de 40 dolari, pentru OMV Petrol.

„Scăderea barilului de petrol sub pragul de 40 dolari, mi­nimul ultimilor şapte ani, pune la încercare capacitatea OMV Petrom, cel mai mare producător de hi­dro­carburi din Europa de Sud-Est, de a se adapta. Dacă preţul petrolului continuă să cadă până la 20 dolari/baril, aşa cum prezic cele mai pesimiste scenarii, care sunt riscurile ca Petrom să ajungă la importuri de ţiţei? Cotaţia Brent a petrolului, prin­ci­pala referinţă europeană, a scăzut vineri la 38 dolari/baril, atingând mi­ni­mele din decembrie 2008, după ce Agenţia Internaţională de Energie (IEA) a estimat că starea de su­pra­sa­turare a pieţei, care a dus la prăbuşirea preţului începând din iunie 2014, va dura cel puţin până la sfârşitul anului 2016. Faţă de începutul anului, barilul de petrol este mai ieftin cu peste 25%. În cel mai pesimist scenariu, avan­sat de banca americană Goldman Sachs, revenirea pe piaţă a Iranului ar exa­cerba excesul de producţie şi ar cauza scăderea barilului până la 20 do­lari, aproape de sau sub pragul de ren­ta­bilitate al multor producători de pe­trol, inclusiv Petrom (simbol bursier SNP)”, scrie ZF.

În HotNews citim despre cum se pregăteşte Rusia de scăderea preţului petrolului.

„Maxim Oreshkin, ministrul adjunct de finante a spus ca Rusia concepe un plan bazat pe ipoteza ca pretul va oscila intre 40 si 60 de dolari chiar pana in 2022, un scenariu ce ar avea implicatii devastatoare pentru Opec.  Asta s-ar traduce intr-un dezastru si pentru producatorii din Marea Nordului, pentru proiectele off-shore braziliene si pentru producatorii occidentali profund indatorati.  “Vom trai intr-o realitate diferita”, a spus oficialul la un forum organizat de ziarul rusesc Vedemosti.  
Suflul rece venit dinspre Moscova soseste intr-un moment in care pretul sortimentului US crude al petrolului a scazut la 35,56$/baril, impins in jos de incapacitatea statelor membre ale Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol de a ajunge la o intelegere saptamana trecuta”, informează HotNews.

Wall Street scrie despre nişele care se vor dezvolta, în următorii 3 – 5 ani, în comerţul electronic. 

„În ceea ce priveşte nişele care vor continua să se dezvolte în eCommerce şi în următorii 3-5 ani, produsele digitale şi servicile online vor creşte foarte puternic, nu doar de sine stătătoare, ci în combinaţii cu alte produse existente. De exemplu, hardware-ul va fi vândut la preţuri mici, urmând ca monetizarea să se facă cu servicii sau produse digitale asociate cu acel hardware, servicii ce vor avea plata recurentă. Aceasta presupune instrumente pentru administrarea unei afaceri cu modele noi de monetizare, platforme de comerţ electronic ce procesează, dar şi optimizează aceste tranzacţii şi interacţiuni pe termen lung”, scrie Wall Street.

În Prosport citim despre întoarcerea lui Reghecampf la Steaua.

„Toate scandalurile şi suspiciunile date uitării în Liga 1 după ce familia Reghecampf a părăsit fotbalul românesc au reizbucnit fulgerător, în doar câteva zile, după ce antrenorul s-a întors la Steaua. În numai o săptămână, atmosfera tinde să redevină una isterică, încărcată de conflicte, acuzaţii şi suspiciuni. La deteriorarea fulminantă a relaţiilor civilizate a contribuit patronul grupării „roş-albastre“, cel care pare că, într-adevăr, se simte cel mai bine în compania familiei după ce un an şi jumătate a trebuit să suporte doi antrenori liniştiţi, Constantin Gâlcă şi Mirel Rădoi”, scrie Prosport.

GSP scrie despre Anghel Iordănescu, care l-a criticat pe Laurențiu Reghecampf, după ce antrenorul Stelei a declarat că nu va da jucători echipei naționale pentru cantonamentul tricolorilor în vederea pregătirii Campionatului European din 2016.

„Este dreptul lui să comenteze așa cum își dorește. Ceea ce știu eu este că acest turneu este aprobat de Comitetul Executiv. Mai știu că fotbalul românesc are nevoie de aceste turnee, selecția pentru Campionatul European începe cu primul cantonament de pregătire al naționalei. Și în ultimul rînd, probabil, că domnului Reghecampf nu i s-a explicat că convocarea la echipa națională aduce pentru fiecare jucător, pe club, în jur de 27.000 de euro. Probabil că el mizează doar pe banii pe care îi investește domnul Becali”, transmite GSP.

 

Cele mai citite

Răgaz pentru firme: Finanțele amână sancțiunile la e-TVA până în iunie 2025 și simplifică facturarea electronică

Ministerul de Finanțe pregătește ghid de TVA și prelungește termenul pentru sancțiuni Ministerul Finanțelor propune amânarea sancțiunilor legate de deconturile iunie precompletate e-TVA până la...

Helmuth Duckadam: „Florin Niță va fi titular în poartă pentru meciurile cu Kosovo și Cipru!”

România se pregătește pentru ultimele două meciuri din Nations League, în care îi va înfrunta pe Kosovo (15 noiembrie) și Cipru (18 noiembrie). Helmuth...

IPS Teodosie a fost trimis în judecată. Hotărârea Curții de Apel Constanța poate fi atacată la ÎCCJ

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa au respins joi, ca fiind nefondată, cererea arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, privind constatarea nelegalităţii actelor de urmărire penală întocmite...
Ultima oră
Pe aceeași temă