13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. La ce duce autismul clasei politice

REVISTA PRESEI. La ce duce autismul clasei politice

Ziarele de luni scriu despre generaţia Facebook, dar şi despre efectele autismului clasei politice.

Adevărul titrează “„Generaţia Facebook”, de la inculţii rectorului Pop la „legiunile de imbecili” ale lui Umberto Eco. Efectul Flynn sau ce legătură are inteligenţa cu tehnologia?” şi explică “Aducerea în discuţie a „generaţiei Facebook” la Congresul Naţional al Istoricilor Români, care a avut loc la Cluj în acest weekend, a declanşat una dintre cel mai virulente dezbateri publice din ultima vreme. Cea mai mare manifestare ştiinţifică din domeniul istoriei din România în ultimii 36 de ani a fost redusă, în mass-media, la controversa discursului rectorului Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj (UBB), Ioan Aurel Pop, cu titlul „Meseria de istoric la începutul mileniul al treilea”.

“Dacă înjuri că te-a blocat în intersecţie coloana oficială, pune şi pilda şefului de trib la socoteală” – scrie Gândul şi îl citează pe Ioan Rus, fost ministru de Interne în perioada 2000 – 2004: „De pe vremea şefului de gintă sau comandantului de trib”. De acolo s-ar trage tot obiceiul cu protecţia oficialilor, pentru că „şi ei aveau unul-doi în trib care îi păzeau sau aveau mai mare grijă de ei”.

Cotidianul ne explică “La ce duce autismul clasei politice: Insecuritatea naţională, un rezultat al “muncii” de fiecare zi”, iar Evenimentul Zilei, prin Ion Cristoiu, lansează o întrebare: “De ce-și permite Raluca Prună să-l trateze pe procurorul general, Augustin Lazăr, scuzați expresia, cu fundul? E mai mare-n grad ca el?”.

La rândul său, Hotnews lansează o întrebare “Ce caută Cioloş, Dragnea, Băsescu, Tăriceanu, Ponta şi mulţi alţii chiar în aceste zile” şi găseşte un răspuns tranşant: “Locul in politica. Atat si nimic mai mult. Acesta este evenimentul in desfasurare al sfarsitului de vara: o armata de politicieni cautand sa plaseze cat mai bine inaintea alegerilor din decembrie. Tot ce se intampla azi este un joc al pozitionarii astfel incat, dupa batalie, fiecare sa se aleaga cu ceva. In aceasta cheie trebuie citite mai toate actiunile, declaratiile si comportamentul liderilor mari si mici. Ce-i nou in asta, veti intreba. Inainte de fiecare sir de alegeri, toata lumea da din coate. Noutatea sta in faptul ca nimeni nu poate raspunde clar la o intrebare simpla: jocul e jucat sau se mai joaca? Pe ce echipa merita sa pariezi? Ei, si aici incepe distractia”. 

Libertatea ne anunţă că trupa “Carla’s Dreams face ”ravagii” în Europa. Au semnat contracte de peste 100.000 de euro!”, iar Cancan scrie că “L-a găsit pe celebrul broker fugar Cristian Sima. A jucat la cazino până la 6 dimineaţa!”.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Irina Begu, în sferturile de finală ale turneului WTA din Antalya

Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Antalya, după ce a învins-o în două seturi pe croata...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă