14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Şoc în lumea tenisului românesc! Trei români, printre care şi...

REVISTA PRESEI. Şoc în lumea tenisului românesc! Trei români, printre care şi Monica Niculescu, au jucat în meciuri suspectate de BLAT!

Ziarele de marţi scriu despremafia pariurilor din tenisul românesc, jihadul împotriva primarului Firea, adevăratul subiect de la Română la Bac 2016, dar şi despre cum se întrec să ne laude oaspeții străini că suntem hoți.

Adevărul constată că „Adevăratul subiect de la Română la Bac 2016: romanul psihologic, bramburit de profesori. În 2013, Ministerul Educaţiei îi dădea altă definiţie decât acum” şi explică „Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2016 a creat, iarăşi, confuzii şi interpretări în rândul candidaţilor. La profilul Uman, elevii au primit ca temă „Particularităţile de construcţie ale unui personaj dintr-un roman psihologic studiat“. Care este acel „roman psihologic“ constituie, însă, adevăratul subiect al examenului. Destui candidaţi au considerat că nu doar „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“ a lui Camil Petrescu intră în această categorie a romanului psihologic. La indicaţia propriilor profesori de la clasă, liceenii au scris – aşa cum au învăţat la ore – despre romane ca „Ion“, „Moromeţii“ sau „Enigma Otiliei“. În cazul ultimului titlu, confuzia este şi mai mare, creată nu din vina elevilor”.

La rândul său, Gândul titrează „Trei tineri care le-au arătat britanicilor că România nu-i aşa ca-n tabloidele de la Londra”, o nouă poveste din campania campania Romanians adopt Remainians, şi detaliază: „Sunt tineri şi au plecat din ţară cu aşteptări mari, hotărâţi să arate de ce sunt în stare, departe de casă, în instituţii de învăţământ de top. Ştefania nici nu a împlinit 24 de ani şi deja se poate mândri că a ajuns la una dintre cele mai importante companii media din Marea Britanie, Sky, urmându-şi astfel pasiunea pentru televiziune. Răzvan visează să lucreze în securitate şi-şi vede viitorul în Marea Britanie. Carmen învaţă tainele geneticii în unele dintre cele mai performante laboratoare şi vrea să facă lumea mai bună. Ei sunt doar trei dintre românii care au plecat din România şi au reuşit să-şi găsească o „nouă familie” pe tărâm britanic şi să le arate celor din Regat că românii nu-s chiar atât de răi pe cât au fost prezentaţi, de-a lungul timpului, în tabloidele britanice: cerşetori, hoţi şi infractori”. 

Jurnalul Naţional scrie despre jihadul împotriva primarului Firea şi crede că vasta campanie de dezinformare online are picioare scurte, ca si minciuna propagandei purtată impotriva intereselor bucurestenilor!

Sub titlul „Despre cum se întrec să ne laude oaspeții străini că suntem hoți!” Ion Cristoiu scrie în editorialul din Evenimentul Zilei că „mi-a trezit nostalgia amintirea recentei vizite a preşedintelui Germaniei la Bucureşti. 

Preşedintele Germaniei are toate notele unui Trahanache care vorbeşte limba lui Goethe și n-a fost niciodată însurat cu moldoveanca Zoe. La Conferinţa de presă comună cu Klaus Iohannis de la Cotroceni preşedintele Germaniei s-a referit, cum cerea protocolul, şi la ţara căreia îi era oaspete, procedînd, ca şefii de stat de pe vremuri. Numai că, spre deosebire de Înalţii oaspeţi de pe vremuri, el n-a zis despre noi, românii, nici că sîntem frumoşi, harnici, nici că suntem cinstiţi locuitori ai unei ţări frumoase.

El a spus pur şi simplu că noi, românii, sîntem nişte hoţi. Sigur n-a zis hoţi, nici măcar ciorditori, dar ce altceva să se înţeleagă decît zicerea asta din declaraţia solemnă că marea problemă a României rămîne corupţia?! Înalţii oaspeţi de pe vremuri felicitau poporul român pentru o mie şi unul de motive. Pentru că înregistrează succese deosebite în modernizarea ţării. Sau pentru că înregistrează succese deosebite în ridicarea nivelului de trai. Şi preşedintele Germaniei ne-a felicitat! Pentru că înregistrăm succese în lupta împotriva corupţiei! Lîngă el, preşedintele Klaus Iohannis rînjea fericit că are norocul să stea lîngă un neamț mai pricopsit decît el”. 

Cotidianul titrează „Marian Munteanu a fost pedepsit numai pentru că îşi iubeşte ţara” şi îl citează pe criticul literar Alex Ştefănescu: „Lui Marian Munteanu îi şi stă bine să vorbească despre ţara lui pentru că vorbeşte într-un mod autentic despre ţara lui. Dar altora nu le stă bine şi preferă s-o denigreze! Foarte mulţi intelectuali – este o modă foarte vicioasă – îşi denigrează ţara în momentul de faţă! Incultura duce la chestia asta! Vreau să vă dau un exemplu la care ţin foarte mult. Îl acuză pe Eminescu că era xenofob – nu era! – pentru că era împotriva progresului şi se dă un citat din „Doina” lui Eminescu: „Şi cum vin cu drum de fier / Toate cîntecele pier”. Dar nu ştie lumea că, exact în aceeaşi perioadă, Eminescu, în articolele din „Timpul”, pleda pentru introducerea unor căi ferate care să ducă la modernizarea transporturilor în România! Deci sînt două planuri diferite: pe de o parte, în acţiunea lui publicistică pleda pentru un drum de fier, iar în poezie, care este un domeniu al emoţiilor, deplîngea faptul că drumul de fier alungă păsările, alungă armonia aceea a naturii! Dacă s-ar mai şi citi, multe s-ar înţelege! „Intelectualii noştri de elită declară că această ţară nu merită să fie iubită”

Hotnews constată că „Angela Merkel ar putea decide să-l înlature pe Jean-Claude Juncker din fruntea Comisiei Europene ‘de anul viitor’, a declarat un ministru german, care a preferat sî-şi pastreze anonimatul, scrie cotidianul conservator britanic The Telegraph, care notează că această mişcare ar putea fi încă un semn al adâncirii diviziunilor dintre europeni în privinţa răspunsului care ar trebui oferit la votul pro-Brexit”.

Ziarul Financiar crede că „Brexitul expune verigile slabe ale zonei euro: Băncile italiene sunt bombardate de investitori şi de speculatori. „Avem în faţă un moment cu potenţial exploziv pentru Italia“: „După un weekend agitat, săptămâna a început pentru băncile italiene cu un bombardament dur pe bursele de acţiuni, semn că investitorii fug de cele mai riscante active acum când Brexitul aruncă Europa în incertitudine. Acţiunile Banca Monte dei Paschi, cea mai veche instituţie de credit din lume şi una dintre băncile mari cu  probleme din Italia, au atins ieri cel mai scăzut nivel din istorie”.

Wall Street titrează „Viata bate filmul: a plecat din hotelarie, a trecut prin real estate si conduce acum marketingul celui mai mare lant de cinematografe”. Este povestea „Ioanei Ionescu, care are, la doar 35 de ani, o experienta profesionala inedita si bogata. In ultimii 13 ani a trecut prin domenii diverse, de la concierge intr-un hotel de top din Bucuresti la real estate si in final la carma marketingului celui mai mare lant de cinematografe din Romania”.

Gazeta Sporturilor ne anunţă că organizatorii au publicat ordinea în care se vor disputa meciurile de mâine, din sferturile de finală de laWimbledon, când  Simona Halep va juca împotriva lui Angelique Kerber. „Românca va disputa primul meci de pe terenul central, de la ora 15:00″.

Prosport titrează „Şoc în lumea tenisului românesc! Trei români, printre care şi Monica Niculescu, au jucat în meciuri suspectate de BLAT! Reacţia uneia dintre sportive: „Primesc mesaje urâte de la indivizi care mă acuză”. Publicaţia constată că „Tot mai multe dovezi indică faptul că mafia pariurilor şi-a întins adânc tentaculele în tenis, însă ştirea îngrijorătoare este aceea că şi meciurile românilor au intrat în vizorul autorităţilor. Conform unui raport prezentat pe 14 iunie în Parlamentul European, 62 de meciuri, dintre care trei ale jucătorilor români, sunt suspectate că au fost trucate în tenis în ultimele 9 luni!”.

Agenţia belgiană de monitorizare a pariurilor FederBet deţine informaţii ce ridică suspiciuni asupra unei partide disputate de Monica Niculescu în circuitul WTA, dar vizate sunt şi două meciuri desfăşurate la un nivel mai scăzut, în care protagonişti au fost Daiana Negreanu şi Alexandru Luncanu!

Click constată că „Mutu se chinuie să divorțeze de Consuelo, ca să facă un copil cu Sandra”, iar Libertatea scrie despre „Gesturi răvășitoare făcute pentru Mădălina Manole de bărbatul care i-a fost alături două decenii”.

Sub titlul „Stenogramele puciului de la FRF”, Cancan ne anunţă că „GIGI şi MITICĂ au semnat pactul anti-BURLEANU, la un şniţel pe plajă!”.

 

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă