16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cât de în serios se iau candidaţii la primărie

REVISTA PRESEI. Cât de în serios se iau candidaţii la primărie

Ziarele de marţi scriu despre faptul că şi preoţii intră în cursa electorală şi anunţă o serie de schimbări de antrenori în Liga 1 la fotbal.

Sub titlul “Popi în politică, chiar şi împotriva Sinodului. Păcatele candidaţilor în sutane care îl lasă pe Dumnezeu pentru fotolii de consilieri şi de primari”, “Adevărul” scrie că “Mai mulţi preoţi din ţară au anunţat că s-au decis sau că intenţionează să candideze pentru un post de consilier local, judeţean sau de primar, fie ca independenţi, fie din partea unor partide. Şi asta chiar dacă îşi vor pune în cap Sinodul”.

 “Gândul” tittrează “Cât de în serios se iau candidaţii la primărie. Îţi trebuie o echipă şi un om care să înţeleagă gramatică” şi constată că “Lipsa unei strategii de comunicare, interacţiunea aproape inexistentă cu fanii şi povestea neconturată din spatele omului politic sunt ingredientele care definesc o campanie slabă dusă pe Facebook, potrivit specialiştilor din domeniu. Alexandru Nazare, Gabriela Firea, Nicuşor Dan, Eugen Tomac şi Ciprian Ciucu se numără printre candidaţii la alegerile locale, din 5 iunie 2016, care continuă trendul implementat în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, din noiembrie 2014: promovarea în social media. Deşi, şi în acest an, candidaţii au furat startul campaniei electorale, care oficial începe pe 6 mai, graba nu pare să le crească şansele de reuşită în atragerea unui număr cât mai mare de votanţi”.

“Evenimentul Zilei”, prin condeiul lui Ion Cristoiu, scrie că “Prin Marian Munteanu s-a declanșat Operațiunea de tip FSN-ist: contracararea Societății civile autentice prin înființarea Societății civile surogat!”, iar concluzia este tranşantă “unul dintre scopurile șmecheriei constă în contracararea lui Nicușor Dan. Liderului care luptă de 10 în fruntea Salvați Bucureștiul i se contapunce Marian Munteanu, prezentat ca întruchipînd societatea civilă. Ceva gen, «Bucureșteni, ați vrut pe cineva din societatea civilă? Poftiți unul din societatea civilă: Marian Munteanu!». Asistăm astfel la una dintre cele mai mari ticăloşii de tip FSN-ist puse la cale de Vasile Blaga şi alţi lideri PNL: compromiterea Societăţii civile prin legitimarea drept Societate civilă a unei Imposturi”.

 “Jurnalul Naţional” ne anunţă că preşedintele Iohannis a promulgat legea privind indemnizaţia pentru mame, iar “Cotidianul” analizează “cum gîndesc și scriu ‘elitele’ analitice ale României” şi crede că “Ţcei mai mulți dintre autorii sentințelor morale sunt adepți ai politicii de dreapta – din aceeași zonă din care vine și Marian Munteanu – și sunt cunoscuți drept aprigici susținători ai lui Traian Băsescu”.

“Hotnews” îl citează pe Marian Munteanu, care a declarat luni seara la o emisiune televizată “Ma delimitez de tot ce inseamna legionarism. Am fost intotdeauna un promotor al democratiei, al spiritului civic”.

“Ziarul Financiar” scrie că “Berlinul a pornit războiul electoral atacând BCE, care a pus pe jar băncile locale, surse de putere pentru politicieni”: “În timp ce cancelarul german Angela Merkel se zbate în capcana crizei refugiaţilor, un politician bătrân şi experimentat iese la rampă prin atacuri puternice asupra BCE şi restului lumii. Este vorba de Wolfgang Schäuble, cândva unul dintre cei mai populari politicieni din Germania, iar acum ministru de finanţe. Schäuble este imobilizat de peste două decenii în scaunul cu rotile în urma unei tentative de asasinat. Comentariile sale vin când în rândul băncilor de economii, asigurătorilor şi altor grupuri de interese influente din Germania creşte frustrarea în legătură cu politicile ultrarelaxate prin care Banca Centrală Europeană încearcă să repună pe picioare economiile din zona euro, scrie revista Politico”.

Wall Street” publică o nouă poveste de succes în business: “După aproape opt ani petrecuti in mediul corporate si un MBA, a decis ca e vremea sa renunte la marketing si sa faca ceea ce ii place: design vestimentar. Cu ajutorul unei finantari din partea statului pentru tineri intreprinzatori in valoare de 10.000 de euro si a economiilor personale, Vera Alecsa a pus bazele brandului Chemistry, a unui atelier si a unui showroom si a ajuns deja la a treia colectie lansată”.

“Gazeta Sporturilor” anunţă un “Antrenor-surpriză în locul lui Reghe la Steaua. Vine din Liga 1 și e pregătit să-i ducă pe roș-albaștri în Champions League!”, “patronul roș-albaștrilor fiind pregătit să-l aducă în vară pe Edward Iordănescu, tehnicianul Pandurilor, dacă Reghecampf nu-și va îndeplini obiectivele și nu o va duce pe Steaua în Liga Campionilor!”.

Şi “Prosport” scrie despre o altă schimbare de manager de echipă: “Hagi nu mai e antrenor la Viitorul. Două oferte din străinătate primite de “Rege”: “Sunt discuţii foarte avansate!”.

“Libertatea” titrează “Șef de Rutieră, la muncă în weekend pentru un ultim drum liniștit al lui Fane Spoitoru” şi detaliază “

Dispozitivul de agenți de circulație care a însoțit cortegiul de la înmormântarea interlopului Fane Spoitoru a fost coordonat de Valentin Dragomir, comisar-șef și adjunctul șefului Brigăzii Rutiere București. Aproximativ zece minute traficul a fost complet blocat, iar în alte 20 de minute s-a desfășurat cu mare greutate din cauza cortegiului funerar al lui Fane Spoitoru, spre nemulțumirea șoferilor care aveau drum prin zona Cimitirului Bellu, sâmbătă, în jurul orei 17.30″. 

“Click” scrie că “Silviu Prigoană e de neoprit. După ce s-a judecat în aproximativ 40 de procese cu fosta lui soţie, Adriana Bahmuţeanu, afaceristul se războieşte acum cu soacra! Pentru că l-ar fi denigrat, el îi cere Petruţei Toma despăgubiri de 5.000 de lei, care ar putea să o lase pe femeie fără pensia pe cinci luni”.

“Cancan” a făcut o serie de fotografii cu Răzvan Simion şi iubita sa, constatând că “omul de televiziune s-a comportat de parcă Lidia Buble ar fi pe cale să aducă pe lume un nou moştenitor care să îi poarte numele”.

 

 

 

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă