5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Când se va rezolva cazul Bodnariu

REVISTA PRESEI. Când se va rezolva cazul Bodnariu

Ziarele de miercuri vorbesc despre problemele din Justiție și despre impactul lor asupra vieții oamenilor obișnuiți.

Ziarul Libertatea vorbește din nou despre familia Bodnariu, care ar putea afla în luna mai dacă își reprimește acasă cei cinci copii.

Săptămâna aceasta, Marius Bodnariu ar fi trebuit să îşi vadă pentru prima dată băieţeii de doi şi şase ani. Autorităţile norvegiene s-au răzgândit însă pe ultima sută de metri, iar românul a primit încă o veste proastă: judecătorii vor decide abia în luna mai dacă cei cinci copiii se pot întoarce acasă sau dacă vor rămâne în plasament permanent.

Despre un alt scandal, din justiția românească, scrie Evenimentul Zilei. “Hăituiți de polițiști, martorii protejați umblau cu funia în parc pentru a se sinucide”, susțin jurnaliștii.

Abuzurile comisarilor de la Protecția Martorilor au fost descoperite după ce martorii secreți au reclamat condițiile de neimaginat în care au fost obligați să trăiască. Presiunile asupra lor au fost făcute pentru a părăsi de bunăvoie Programul

Debandada de la Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor (ONPM) a fost întreţinută şi încurajată de comisarul Adrian Bărăscu, şeful instituţiei. Potrivit declarațiilor martorilor de la dosar, acesta ordona subordonaților să supună declaranții din Program unor șicane permanente, care au condus inclusiv la tentative de suicid.

Ziarul Adevărul prezintă concluziile unei exepertize care s-a realizat asupra materialelor din clubul Colectiv. Firma care s-a ocupat de renovarea clubului ar fi livrat alte produse decât cele comandate. Asta reiese dintr-un raport de expertiză tehnico-judiciar realizat la cererea Parchetului General.

Raportul de expertiză a fost întocmit de un expert numit de Parchetul General, concluziile făcând referire la calitatea lucrărilor făcute în club în momentul renovării.

De asemenea, expertul mai precizează în raport că executanţii lucrărilor au montat materiale necorespunzătoare, combustibile. Totodată, au fost constatate şi nereguli privind modul în care erau amplasate aparatele de ventilaţie.

Ziarul Capital vorbește despre un nou job, foarte bine plătit, în domeniul informaticii. “Salariu de 2.500 dolari/lună ca dezvoltator de aplicații pentru Android”, titrează jurnaliștii.

Dezvoltatorul de aplicații mobile pentru Android este responsabil cu design-ul, testarea și mentenanța aplicațiilor media digitale. De asemenea, în timpul desfășurării jocurilor sau a evenimentelor, persoana va asigura suportul pentru produsele live. Ea va lucra împreună cu alți dezvoltatori, ingineri și grupuri de producție pentru a crea și implementa noi aplicații, sisteme și instrumente care nu mai există pe piață.

Ziarul ProSport prezintă o situație paradoxală, înregistrată la echipa de fotbal Steaua. “Steaua investeşte milioane de euro în transferuri, dar n-a plătit factura la canalizare”, susțin jurnaliștii sportivi.

Potrivit acestora, Steaua a fost acţionată în judecată de Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) pentru neplata unor restanţe în valoare totală de 263.000 de lei – aproximativ 58.500 de euro.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă