21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialPresa franceză, despre premierul desemnat: Băsescu şi-a numit RIVALUL prim-ministru

Presa franceză, despre premierul desemnat: Băsescu şi-a numit RIVALUL prim-ministru

Desemnarea lui Victor Ponta ca premier a stârnit un val de reacţii în presa internaţională, care aminteşte despre rivalitatea declarată dintre prim-ministru şi actualul preşedinte, Traian Băsescu.

Astfel, cotidianele centrale din Franţa scriu că, după victoria covârşitoare a USL la alegerile legislative din 9 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a fost nevoit să îl numească premier pe Victor Ponta.

Preşedintele român Traian Băsescu l-a desemnat, luni, pe rivalul său, Victor Ponta, să formeze un nou guvern, scrie publicaţia franceză LePoint.fr: ”Preşedintele a dat de înţeles de mai multe ori că nu îl va numi premier pe Victor Ponta, pe care îl consideră mitoman şi pe care îl acuză de un discurs dublu în ce priveşte relaţia pe care România o are cu spaţiul european”.

Şi Le Nouvel Observateur scrie despre ”rivalitatea” Ponta – Băsescu şi subliniază că cei doi politicieni încearcă să ”coabiteze”: ”Coabitarea între aceştia se anunţă agitată, deşi Ponta a dat asigurări că a îngropat securea războiului şi că lucrează fără probleme cu Traian Băsescu, al cărui mandat de preşedinte se va încheia la sfârşitul lui 2012”.

Principalul cotidian francez, Le Monde, aminteşte despre victoria ”covârşitoare” a ”coaliţiei de stânga USL”, dar şi despre desemnarea lui Victor Ponta pentru un nou mandat la Palatul Victoria:”Coaliţia de centru-stânga din România a câştigat detaşat alegerile legislative din 9 decembrie, preşedintele Traian Băsescu, duşmanul declarat al USL, a suferit astfel o grea învingere”.

Citeşte şi: Presa internaţională: Preşedintele Traian Băsescu şi-a desemnat RIVALUL în funcţia de premier

Presa spaniolă: Desemnarea lui Ponta sau întoarcerea României pe drumul cel bun

Cele mai citite

Scandalos: bătaie cu bâte printre medici și pacienți

Pacienții și medicii au fugit din Spitalul Pantelimon, de frica bătăușilor, iar unii s-au ascuns în băi Scenele șocante, filmate de martori, arată cum mai...

Kituri profesionale pentru extensii de gene: ce conțin și cum să le folosești?

Te specializezi în domeniul extensiilor de gene sau ești deja un lash artist cu experiență? Indiferent câte seturi de extensii ai aplicat până acum,...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...
Ultima oră
Pe aceeași temă