Pe blogurile de marți, citim un top al premierilor pe care i-a avut România de la Revoluție până astăzi, dar și despre refuzul IGSU de a publica documentele care ar putea explica de ce s-a întâmplat tragedia din Colectiv.
Moise Guran a realizat, pe blogul biziday.ro, un top al prim-miniștrilor post-decembriști pe care i-a avut România. Jurnalistul arată că România a avut mai multe Guverne slabe decât performante. Guran a împărțit premierii în categoriile: premierii de criză, post-criză, de creștere și tehnocrați. ”Personal şi, deci, subiectiv, dacă ar fi să fac un top al celor mai slabi prim-miniştri de după Revoluţie, acesta ar fi Ciorbea, Vasile, Boc, Tăriceanu, Stolojan, Văcăroiu, Isărescu, Ponta, Năstase. În ordinea asta, în care Ciorbea a fost cel mai slab, iar Năstase cel mai performant. Aşa cum v-am spus însă, mai corect este să îi comparăm pe perioade, caz în care, Ponta a fost mai bun decât Tăriceanu, Năstase mai bun decât Văcăroiu, Isărescu mai bun decât Stolojan, iar Boc mai puţin rău decât Ciorbea şi Vasile”, a scris Moise Guran pe blog.
Pe blogul tolo.ro, citim un articol semnat de Mirela Neag, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan despre faptul că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) ascunde informații publice care ar putea explica de ce s-a întâmplat tragedia din clubul Colectiv. ”Documentele au zeci de pagini, nu o anexă de o pagină, cît a primit astăzi presa! Gazeta a solicitat documentele după ce un judecător de la Tribunalul Militar București a introdus sponsorizările în ”lanțul cauzal care a dus în final la această catastrofă de la clubul Colectiv”. Documentele pe care comandanții IGSU le ascund indică felul specific și concret în care șefii pompierilor au reacționat cînd un subordonat al lor le-a semnalat, în decembrie 2014, că ”sponsorizările nu mai permit un control riguros și legal”. Din decembrie 2014 și pînă în iulie 2015, doi procurori militari de la DNA și șefii pompierilor de la IGSU au cercetat cazul sponsorizărilor și le-au considerat firești”, se arată pe blogul citat.
Pe blogul victorkapra.ro, aflăm despre aplicația WowApp. ”WowApp ar putea să anunțe un nou model economic, post-capitalist, în industria comunicațiilor, pentru că vine cu o viziune nouă: împarte veniturile cu utilizatorii. Cine folosește WowApp poate câștiga bani pentru buzunarul propriu sau poate să-i doneze unei cauze sociale (găsești în aplicație o listă cu ONG-uri românești și străine către care poți dona din câștiguri). Nu trebuie să vă așteptați că veți mai câștiga un salariu cu WowApp, însă pentru fundații donațiile venite de la o mie-două de utilizatori ai aplicației le poate asigura funcționarea”, a scris bloggerul.