15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCursuri despre Uniunea Europeană pentru elevii de liceu din Capitală

Cursuri despre Uniunea Europeană pentru elevii de liceu din Capitală

Primăria Capitalei își propune să implementeze în programa de studiu pentru clasele a XI-a și a XII-a de liceu noțiuni despre Uniunea Europeană, printr-un program intitulat "EU în licEU”.

Cursul ar dura patru săptămâni, câte două ore pe săptămână, şi este dedicat elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a din anii şcolari 2017-2018 şi  2018-2019. La sfârşitul acestui program, elevii vor primi o diplomă, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi.

Iniţiatorii proiectului îşi motivează propunerea prin faptul că în prima jumătate a anului 2019 România va avea preşedinţia Uniunii Europene, "moment extrem de important, care necesită o pregătire temeinică”, informează News.ro.

Ei mai spun că nivelul de cunoaştere a Uniunii Europene, precum şi a drepturilor pe care le au cetăţenii europeni este încă scăzut în rândul românilor.

"Scopul acestui proiect este dublu. În primul rând, oferirea unui bagaj de informaţii generale şi aplicate elevilor pentru a le permite o mai bună înţelegere a acestui organism supra statal care este UE şi o mai bună înţelegere a importanţei deţinerii preşedinţiei UE în prima jumătate a anului 2019 de către România şi în particular a Bucureştiului, care va fi capitala Uniunii Europene. În al doilea rând, organizarea preşedinţiei UE înseamnă o pregătire atât logistică, cât şi umană, în sensul de resurse umane necesare. Numărul de evenimente care vor avea loc în Bucureşti va fi unul considerabil, evenimente în cadrul cărora elevii care au urmat acest program vor putea să participe, având deja cunoştinţe elementare despre UE”, explică municipalitatea.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă