Tarifele pentru termoficarea centralizată trec de 200 de lei/gigacalorie în marile oraşe, cel mai mic preț fiind în București.
La Constanţa, regia locală de distribuţie a energiei termice (RADET) a facturat pentru populaţie un preţ al gigacaloriei de 411 lei, în condiţiile în care preţul de furnizare aprobat de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a fost de 431 lei/Gcal. Prin comparație, reşedinţa judeţului Covasna, Sfântu Gheorghe, este a doua în topul tarifelor, preţul facturat pentru populaţie de către Urban-Locato fiind de 298 lei/Gcal. Urmează Miercurea Ciuc (Harghita), cu 275 de lei/Gcal facturat pentru populaţie de către Goscom SA, la un cost de furnizare aprobat de 451 de lei/Gcal.
Topul tarifelor pentru energia termică facturată populaţiei este continuat de Arad (266,5 lei/Gcal, furnizor CET Hidrocarburi SA), Sibiu (265,3 lei/Gcal, Urbana SA), Iaşi (256,4 lei/Gcal, Veolia Energie), Focşani (255 de lei/Gcal, Enet SA), Timişoara (244 de lei/Gcal, Colterm), Oradea (240 de lei/Gcal, Termoficare Oradea SA), Râmnicu Vâlcea (228,4 lei/Gcal, CET Govora) şi Ploieşti (224,3 lei/Gcal, Veolia Energie).
La Bucureşti se regăseşte unul dintre cele mai mici tarife facturate populaţiei (164 lei/Gcal, RADET), însă în condiţiile în care costul de furnizare aprobat de ANRSC este de 342,9 lei/Gcal, iar reparaţiile planificate au fost realizate într-o proporţie mai mică de 20%. Potrivit ANRSC, la nivel naţional sunt racordate la termoficarea centralizată 1,25 milioane de apartamente situate în 49 de localităţi (inclusiv municipiul Bucureşti), gradul de contorizare al acestora fiind de 98,1% pentru încălzire, respectiv 96,9% pentru apa caldă.