7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSpecialSCANDALOS. Primărița PSD Gabriela Firea sacrifică cinic bucureștenii pentru campania electorală: Oamenii...

SCANDALOS. Primărița PSD Gabriela Firea sacrifică cinic bucureștenii pentru campania electorală: Oamenii din 111 blocuri din Drumul Taberei ar putea rămâne fără căldură și apă caldă în miez de iarnă

Primăria Generală s-a opus opririi căldurii în apartamente pentru o zi, în noiembrie, ca Metrorex să lucreze la metroul din Drumul Taberei. Totuși, termoficarea ar putea fi oprită în plină iarnă.

În ciuda declaraţiilor primarului general Gabriela Firea, apa caldă şi căldura tot se vor întrerupe în Drumul Taberei, numai că acest lucru se va întâmpla, cel mai probabil, după ce bucureştenii vor fi pus ştampilele pe buletinele de vot.

Mai mult, întreruperea alimen­­tă­­­rii cu agent termic va avea loc în plină iarnă. Oficialii Metrorex au precizat, la solicitarea „României libere“, că în mo­­mentul de faţă negociază cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucu­reşti momentul când RADET va opri căldura, pentru a permite derularea unor lucrări la Magistrala 5 de metrou, tronsonul Eroilor – Drumul Taberei.

Iniţial, robinetul era prevăzut să se închidă luni, 20 noiembrie, iar intervenţia nu urma să dureze mai mult de 24 de ore. „Vor fi afectați locatarii unui număr de 111 blocuri situate în perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai și Drumul Taberei (între intersecția cu strada Brașov și intersecția cu strada Sibiu). Reprezentanții constructorului estimează că lucrările vor avea un termen de execuție de maximum 24 de ore, astfel că serviciul de alimentare cu apă caldă și căldură va putea fi reluat, cel mai târziu marți, 22 noiembrie, ora 08.30“, a anunţat regia de termoficare, prin intermediul unui comunicat de presă dat publicității vineri.

Câteva ore mai târziu, primarul general, Gabriela Firea, a ieşit la rampă, spunând că a dispus ca RADET să nu întrerupă furnizarea agentului termic în Drumul Taberei, așa cum ceruse Metrorex. „RADET anunță că nu va opri furnizarea agentului termic pentru apă caldă și căldură în cartierul Drumul Taberei (pentru imobilele din perimetrul străzilor Sibiu, 1 Mai și Drumul Taberei), la cererea Metrorex, așa cum se anunțase ieri“, se arăta într-un comunicat dat publicității de Primărie.

Cu toate că în comunicatul RADET se preciza clar că inter­venţia nu va dura mai mult de o zi, Gabriela Firea a plusat, spunând că a dispus efectuarea unei investigații de către Corpul de control al primarului „în legătură cu solicitarea inițială a Metrorex către RADET de a sista trei zile agentul termic pe timpul iernii, pentru lucrări care trenează de peste trei ani de zile“.

PSD a sabotat constant metroul

În actualele condiţii, oprirea căldurii se va produce într-adevăr pe timpul iernii, în decembrie, când ar fi putut avea loc în noiembrie când, din punct de vedere calendaristic şi astronomic, este toamnă sadea. În caz contrar, proiectul Magistralei 5 de metrou va fi din nou întârziat, spun specialiştii consultaţi de „România liberă“.

Nu este pentru prima oară când PSD pune tălpi proiectului acestei magistrale de metrou, la care lucrările începuseră în 2011. În 2013, la un an după ce USL câştigase alegerile cu o majoritate zdrobitoare, premierul Victor Ponta reducea drastic bugetul alocat acestui proiect. Concret, suma a scăzut de la 500 milioane de lei la doar 95 mi­lioane, iar previziunile pentru 2014 indicau şi mai puţini bani – 65 milioane de lei.

În consecinţă, lucrările s-au oprit şi ele au fost reluate abia la finele lui septembrie 2013. Apoi, la începutul anului în curs, Metrorex a fost nevoită să nu înceapă lucrările la tronsonul Iancului – Pantelimon al aceleiaşi Magistrale 5, din cauza faptului că Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu, pu­ternic susţinut de PSD, nu a dat autorizaţie de construire.

Cele mai citite

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...

Serbia a marcat 25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei de către NATO

Duminică, demonstranții s-au adunat la Belgrad pentru a comemora 25 de ani de la campania de bombardamente aeriene a NATO împotriva Iugoslaviei în 1999....

Sfinţirea capelei le oferă ocazia parlamentarilor de a reflecta la menirea lor, spune Ciucă

În Palatul Parlamentului a fost amenajată o capelă ortodoxă. Aceasta a fost inaugurată luni, 25 martie, iar Nicolae Ciucă susține că Patriarhia Română şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă