Viceprimarul municipiului Ploieşti, Cătălina Bozianu (PNL) şi Răzvan Lungu, membru PNL şi director al Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploieşti, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local Ploieşti, au demisionat, joi, din funcţii, în urma unei decizii politice a USL Prahova.
Preşedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă organizată de USL Prahova că viceprimarul municipiului Ploieşti, Cătălina Bozianu, membru PNL, dar şi directorul RASP Ploieşti, Răzvan Lungu şi el membru PNL, au demisionat din funcţii ca urmare a unei decizii politice luate în cadrul USL Prahova, în condiţiile în care PDL deţine majoritatea în Consiliul Local Ploieşti, relatează Mediafax.
Semcu a precizat că în cadrul şedinţei Biroului Judeţean al PNL Prahova care va avea loc joi seară va recomanda tuturor membrilor PNL care deţin funcţii de conducere în diverse instituţii publice sau în consiliile de administraţie şi în adunările generale ale acţionarilor să-şi depună demisiile de onoare. Întrebat ce se va întâmpla în cazul în care vor exista membri PNL care vor refuza să demisioneze din aceste funcţii, Semcu a spus că aceştia vor pierde sprijinul politic din partea PNL şi că riscă să fie excluşi din partid.
„Cerem membrilor PNL să facă acest gest pentru a nu fi acuzaţi că PNL face alianţă cu PDL”, a explicat Semcu.
La conferinţa de presă organizată joi a participat şi senatorul Iulian Bădescu, în calitate de vicepreşedinte al PSD Prahova.
Contactat telefonic, secretarul municipiului Ploieşti, Oana Iacob, a declarat corespondentului MEDIAFAX că a primit demisia viceprimaruluii Cătălina Bozianu şi pe cea a directorului RASP Ploieşti şi că niciuna dintre demisii nu este motivată.
Întrebat cum comnetează demisiile celor doi, primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici (PDL) a declarat pentru MEDIAFAX că îi respectă pe cei doi demisionari şi că respectă modul în care aceştia au lucrat în administraţia locală şi că nu poate decât să ia act de demisia lor.
Majoritatea în Consiliul Local Ploieşti este deţinută de PDL şi PNG, care au împreună 14 consilieri din totalul de 27 consilieri, cât numără Consiliul Local Ploieşti.
Fără voturile PSD şi PNL, majoritatea formată la nivelul CL Ploieşti nu poate trece proiectele care necesită două treimi din voturi, respectiv proiecte referitoare la bugete şi patrimoniu.