UPDATE 2: „PSD solicită demisia doamnei procuror general Laura Codruţa Kovesi. De ce? În instituţiile manageriate de domnia sa a fost posibilă o asemenea situaţie”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Georgică Severin, relatează Mediafax.
Senatorul PSD Georgică Severin a criticat faptul că Parlamentul României nu a ştiut atunci când a votat ridicarea imunităţii parlamentare a lui Boldea că acesta a părăsit ţara.
„Parlamentul României a votat pe 21 martie, şi-a dat acordul pentru reţinerea deputatului Boldea, fără să fie informat că subiectul a părăsit ţara”, a spus Severin.
Senatorul PSD se întreabă dacă Mihail Boldea a fost lăsat să plece din ţară. „Singurul răspuns pe care l-am găsit este că ancheta a început în 2006-2007, nu pot să cred că în momentul în care domnul Boldea a fost selectat să candideze în 2008 aceste lucruri erau necunoscute pentru conducerea PDL Galaţi. Domnul Boldea a fost tentant pentru fondurile pe care le avea şi le punea la dispoziţie”, a susţinut George Severin.
„Concluzia mea este că, dacă se vor dovedi, că dl. Boldea ar fi lăsat să scape, mi-aş dori să nu fie aşa, atunci este că s-a încercat să se demonstreze că în campania din 2008 de la Galaţi, PDL a folosit cu ştiinţă sau fără ştiinţă fonduri care proveneau din escrocheriile dl. Boldea”, a spus Severin.
Senatorul PSD a arătat că are o „senzaţie de deja vu” în legătură cu felul în care a plecat din ţară Mihail Boldea şi modul „cum a scăpat” Omar Hayssam.
„Practic i s-a dat mână liberă să dispară lui Boldea”, a mai susţinut Georgică Severin.
UPDATE: „PSD solicită demisia doamnei procuror general Laura Codruţa Kovesi. De ce? În instituţiile manageriate de domnia sa a fost posibilă o asemenea situaţie”, a spus, joi, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD George Severin.
El a precizat că PSD solicită tuturor instituţiilor implicate în această situaţie – Parchetul ICCJ, DIICOT, Parchetul Tribunalului Galaţi – să tragă concluziile şi să ajungă la consecinţele necesare, arătând că prima persoană care ar trebui să facă acest lucru este procurorul general, Codruţa Kovesi, „sub patronajul căreia s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat în această situaţie”.
Severin a dat exemplu faptul că ministrul de Interne belgian a demisionat după ce un deţinut a dispărut două minute la toaletă.
Senatorul PSD a apreciat că „fie în mod conştient” nu s-a dat interdicţia de a părăsi ţara şi Mihail Boldea „a fost lăsat în mod deliberat să plece”, fie este vorba despre „o gravă incompetenţă şi incoerenţă” a organelor statului.
Severin a spus că vineri a văzut toată lumea cum deputatul Boldea a anunţat că va părăsi ţara, „şi totuşi nu s-a luat nicio măsură”.
Deputatul Mihail Boldea a părăsit România sâmbătă, pe frontieră terestră, el urmând să fie dat în urmărire generală şi internaţională, a anunţat, miercuri seară, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
Procurorii DIICOT au cerut, miercuri seară, arestarea preventivă în lipsă a lui Boldea, pe care îl acuză de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.
Deputatul Mihail Boldea, cercetat pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro, a fost citat să se prezinte, miercuri, la sediul DNA Galaţi, dar şi la DIICOT.
Boldea a primit, miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.00, o citaţie din partea DNA, pentru a se prezenta la Serviciul teritorial Galaţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Documentul a fost lăsat în cutia poştală de la domiciliul acestuia de către două persoane care nu au dorit să ofere detalii.
Boldea a fost citat la audieri şi la DIICOT, el primind, marţi după-amiază, la domiciliul său din Galaţi, o citaţie prin care era solicitat să se prezinte, miercuri dimineaţă, la audieri la sediul DIICOT Galaţi, actul fiind adus de către un poliţist care însă nu a vrut să spună dacă parlamentarul era sau nu în casă.
Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, prin vot secret, cererea de percheziţie domiciliară, reţinere şi arestare a deputatului Mihail Boldea (fost PDL).
Anchetatorii nu au solicitat instituirea interdicţiei de a părăsi ţara în cazul deputatului Mihail Boldea pentru că avizul privind reţinerea şi arestarea acestuia rămânea fără obiect, în condiţiile în care nu pot fi dispuse două măsuri preventive, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codruţ Olaru.
În anul 2007, fuga lui Omar Hayssam în Siria s-a soldat cu demisia şefilor serviciilor de informaţii, a procurorului general al României de atunci, Ilie Botoş, implicit cu sancţionarea disciplinară a procurorului Ciprian Nastasiu de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
PSD solicită demisia procurorului general, Codruţa Kovesi, pentru că instituţia condusă de aceasta a făcut posibilă situaţia plecării din ţară a deputatului Mihail Boldea, relatează Mediafax.