21.8 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSportToader: Aproape toţi deputaţii PDL au depus liste cu investiţii prioritare în...

Toader: Aproape toţi deputaţii PDL au depus liste cu investiţii prioritare în colegiile lor

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat, joi, că aproape toţi deputaţii democrat-liberali au depus listele cu investiţiile prioritare pentru colegiile lor care ar putea fi finanţate la rectificare sau din bugetul pe 2011, arătând că unii au cerut 2 miliarde lei, alţii 7 sau 10 miliarde.

„Am solicitat de la toţi deputaţii să spună ce probleme de investiţii au, cu şcolile, dispensarele, să încercăm să vedem ce se poate face, dacă se introduc în buget, în bugetul pe 2011 sau la rectificare”, a precizat, pentru Mediafax, Mircea Toader.

El crede că, la rectificare, sunt bani la unele ministere, cum ar fi Ministerul Educaţiei, pentru aceste investiţii în şcoli.

Potrivit lui Toader, deputaţii PDL au depus solicitări de investiţii de câte 7- 10 miliarde de lei, iar alţii de câte 2 miliarde de lei. „Aproape toţi au depus, mai sunt vreo 6-7 deputaţi care nu au făcut acest demers”, a adăugat liderul PDL.

Deputatul PDL Valeriu Tabără a declarat, pentru Mediafax, că a transmis primarilor din colegiul său solicitarea de a întocmi o listă cu investiţiile prioritare din această zonă, arătând că aceste investiţii trebuie să fie pentru şcoli, pentru că acestea se deschid la 15 septembrie, precum şi pentru dispensare.

Pe de altă parte, deputatul PDL Sulfina Barbu a precizat, pentru Mediafax, că nu crede că listele de investiţii întocmite de parlamentari sunt pentru rectificarea bugetului pe acest an, ci pentru bugetul pe 2011, arătând că acest lucru s-a întâmplat şi în anii trecuţi.

„Parlamentarii au responsabilitatea de a aduce investiţii în colegiile lor şi rolul lor este de a încerca să facă demersuri în acest sens, este un proces continuu”, a spus Barbu.

Ea a adăugat că nu a fost o discuţie clară la reuniunea grupului parlamentar al PDL cu premierul pe această temă, arătând că ea a înţeles că nu sunt bani la rectificarea bugetară pentru acest lucru, deoarece este un buget de austeritate. „Nu cred că ar fi la rectificare, nu sunt bani la buget şi premierului i-ar fi greu să explice că sunt alocate sume pentru investiţiile din colegiile parlamentare”, a precizat Sulfina Barbu.

Deputatul PDL a precizat că ea nu a depus un proiect pentru investiţii în colegiul său din Sectorul 3 din Bucureşti, deoarece în această zonă mai sunt puţine lucruri de făcut, având în vedere că primarul Liviu Negoiţă a avut multe realizări.

Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare bugetară din acest an, prin care sunt tăiate alocaţiile mai multor ministere şi acordate fonduri în special pentru plata pensiilor, indemnizaţiilor de şomaj şi altor alocaţii de natură socială.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în 11 august, la RRA, că a fost extrem de nemulţumit că în buget au fost repartizaţi bani pentru obiective legate de interesele fiecărui parlamentar, arătând că trebuie să se termine cu aceste „fanariotisme”, pentru că nu sunt bani pentru construcţia de biserici.

„Un lucru cu care am fost extrem de nemulţumit în buget este repartizarea de bani pe obiective de interese pentru fiecare parlamentar. Să terminăm cu aceste fanariotisme, că ţara nu are bani pentru construirea de biserici”, a spus şeful statului. El a arătat că ştie că aceşti parlamentari nu duc aceşti bani acasă, dar nu este timpul pentru construcţia de biserici. „Avem alte priorităţi, construirea de diguri pentru inundaţii, baraje”, a adăugat Băsescu.

PSD Suceava: Mituirea parlamentarilor PDL nu va avea efect, moţiunea va fi votată şi de membri PDL

Vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Ioan Stan, a declarat, joi, că mituirea cu „un pumn de arginţi” a parlamentarilor PDL, care vor primi bani din buget pentru colegiile unde au fost aleşi, nu va avea succes şi că mulţi democrat-liberali sunt decişi să voteze moţiunea de cenzură a PSD.

Stan a spus, într-o conferinţă de presă, că a avut discuţii particulare cu mai mulţi parlamentari PDL care i-au spus că sunt decişi să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD o va depune.

„Nu mai vor să-l susţină pe Boc şi vor să pună umărul la aruncarea acestui guvern la lada de gunoi a istoriei”, a spus Stan.

El a arătat că a discutat cu mai mulţi parlamentari PDL care au această poziţie, doi dintre aceştia fiind din colegii ale judeţului Suceava.

Stan a spus că degeaba încearcă acum Guvernul să mituiască „cu un pumn de arginţi” parlamentarii puterii, întrucât mulţi dintre ei nu mai vor să-i acorde încredere lui Emil Boc.

„Moţiunea de cenzură are mari şanse să treacă”, a spus Stan.

Preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, a subliniat în aceeaşi conferinţă de presă că, în cadrul acţiunii de strângere de semnături pentru susţinerea moţiunii de cenzură, a constatat că soluţia PSD, privind căderea Guvernului Boc şi organizarea imediată de alegeri anticipate, este îmbrăţişată de tot mai mulţi suceveni.

El a spus că PSD Suceava va depăşi norma de 50.000 de semnături pentru moţiunea de cenzură.

„Cu aceste semnături punem presiune pe parlamentarii PDL din judeţ, unii dintre ei fiind aleşi cu puţin peste două mii de voturi. Să vadă că şi poporul nu mai vrea Guvern PDL. Românii s-au săturat de guvernarea de dreapta Băsescu-Boc şi vor alegeri anticipate”, a conchis Cătălin Nechifor.

 

Cele mai citite

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...

Armata israeliană a lovit din nou fieful Hezbollah din Beirut

Armata israeliană a anunţat sâmbătă după-amiază o nouă lovitură asupra fiefului Hezbollah din Beirut, la o zi după un puternic bombardament asupra cartierului general...

Norvegia renunță la acordarea automată a azilului pentru refugiații ucraineni

Guvernul Norvegiei a anunțat vineri că încetează de îndată politica de acordare automată a azilului pentru refugiații ucraineni, marcând o schimbare semnificativă în abordarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă