„România, o ţară în criză politică după demisia guvernului Boc, în timp ce FMI şi Uniunea Europeană fac presiuni pentru reforme. Sună familiar?”, se întreabă autorul unui comentariu postat pe site-ul de ştiri grec newsit.gr, citat de Agerpres.
Preşedintele Traian Băsescu a ordonat ca şeful serviciilor secrete Mihai Răzvan Ungureanu să formeze un nou guvern, iar acesta din urmă dispune de zece zile pentru a-l alcătui şi a obţine votul de încredere. Părţile implicate în coaliţia de guvernământ, Partidul Democrat Liberal /PDL/, partidul minorităţii maghiare /UDMR/ şi Uniunea Naţională pentru Progresul României /UNPR/ păstrează o majoritate în parlament.
Ungureanu a declarat că este în căutarea „celei mai bune formule” pentru componenţa noului guvern, adăugând că el va purta discuţii şi cu opoziţia. „Reformele vor continua, plusul va fi acela al unui bun administrator, care are o logică a eficienţei”, a afirmat noul premier desemnat de preşedintele Băsescu. „Datorită poziţiilor deţinute, ca profesor şi apoi ca oficial de rang înalt al statului român, am fost mereu loial interesului public şi intereselor noastre naţionale”, iar „opţiunile mele ideologice au fost întotdeauna de dreapta”, a mai spus fostul ministru de externe. Se aşteaptă ca mulţi dintre miniştrii guvernului Boc să îşi menţină portofoliile, dintre care miniştrii justiţiei Cătălin Predoiu, afacerilor externe Cristian Diaconescu si afacerilor europene Leonard Orban.
În schimb, sunt de aşteptat schimbări în Ministerele Economiei, Finanţelor şi de Interne, adaugă newsit.gr.