18 C
București
duminică, 15 septembrie 2024
AcasăSportRomânii pot afla de pe internet unde trebuie să voteze la europarlamentare

Românii pot afla de pe internet unde trebuie să voteze la europarlamentare

Alegătorii pot afla pe internet la ce secţie îşi pot exprima votul la alegerile europarlamentare din 25 mai, accesând site-ul oficial al Registrului Electoral, www.registrulelectoral.ro, a precizat, vineri, vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ, potrivit Mediafax.
 
Registrul electoral este o bază de date în format electronic administrată de AEP, cu toţi cetăţenii români, inclusiv cei cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, care au împlinit 18 ani şi care au drept de vot. Registrul cuprinde numele şi prenumele alegătorului, data naşterii, adresa de domiciliu şi adresa de reşedinţă, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate.
 
Acest registru este actualizat permanent la nivelul primăriilor, fiind introduşi cetăţenii care au împlinit 18 ani şi fiind radiaţi cei care au decedat sau şi-au pierdut dreptul de a alege.
 
Fiecare alegător poate să verifice online dacă este înscris în Registrul electoral. De asemenea, poate să solicite înregistrarea în Registrul electoral cu adresa de reşedinţă.
 
Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate, precum şi cetăţenii români cu domiciliul în ţară aflaţi temporar în străinătate, la cererea lor, se înscriu în Registrul electoral cu datele corespunzătoare ultimei adrese de domiciliu sau de reşedinţă.
 
Pot vota şi alegătorii care nu se regăsesc în Registrul electoral în ziua scrutinului. Aceştia pot vota pe lista electorală specială, dacă dovedesc cu actul de identitate că sunt arondaţi la secţia de votare la care se prezintă.
 
 

Cele mai citite

Semnele potrivit cărora americanii se străduiesc să ţină pasul cu facturile declanşează alarma pe Wall Street

Săptămâna trecută, acțiunile companiilor de creditare a consumatorilor au scăzut semnificativ, după ce directorii au semnalat dificultăți în plățile efectuate de debitorii cu venituri...

Alertă sanitară în zonele inundate: Apa contaminată, un pericol real pentru sănătate

Ministerul Sănătății avertizează populația să consume apă din surse sigure Ministerul Sănătăţii precizează, într-un comunicat de presă că, pentru mai multă siguranţă, apa din reţea...

Arestat preventiv pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă

Un bărbat de 35 de ani, din localitatea Cornești, județul Dâmbovița, a fost arestat preventiv, pentru că și-a agresat sexual fiica vitregă, în vârstă...
Ultima oră
Pe aceeași temă