25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSportPonta: Hidroelectrica REVINE pe piaţă, fără contracte pentru "băieţii deştepţi"

Ponta: Hidroelectrica REVINE pe piaţă, fără contracte pentru „băieţii deştepţi”

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în cadrul şedinţei de Guvern, că săptămâna viitoare, Hidroelectrica va reveni pe piaţă.

”Săptămâna viitoare, Hidroelectrica, după un an de zile fără contracte cu băieţii deştepţi, fără pierderi în buzunarul lui Videanu, revine pe piaţă”.

Premierul i-a rugat, de asemenea, în contextul favorabil pentru investiţii, să ofere sprijin autorităţilor: ”Rog toţi miniştrii ca, pentru noile investiţii, să sprijiniţi administraţiile să se mişte mai repede”.

În acelaşi timp, Victor Ponta a subliniat că este important ”să consolidăm mesajul de ţară care se redeschide pentru investiţii”, în condiţiile în care România este o ”ţară destul de izolată în ceea ce priveşte stabilitatea”.

Citeşte şi Creditorii au aprobat planul de reorganizare a Hidroelectrica

Mai mult, prim-ministrul a atras atenţia că vacanţele membrilor Guvernului vor fi în acest an mai scurte: ”În vacanţă se pleacă puţin pentru că în septembrie vom avea o reformă în aparatul public central”.

Termenul de ieşire din insolvenţă a companiei Hidroelectrica a fost stabilit pentru data de 26 iunie.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/a3a409d52904965e8ad945ed12760a02/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Hidroelectrica are datorii certe de 3,6 miliarde de lei, la care se adaugă aproximativ 700 milioane de lei reprezentând creanţe sub condiţie ale creditorilor.

Administratorul judiciar al companiei, Remus Borza, a menţionat că 98,7% dintre cei 311 creditori au aprobat planul de reorganizare.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie 2012, principalul motiv fiind vânzarea energiei la preţuri sub nivelul pieţei prin contracte preferenţiale încheiate cu „băieţii deştepţi”.

Compania a înregistrat în primele cinci luni un profit brut de 380 milioane de lei. Hidroelectrica a bugetat pentru acest an un profit brut de 434 milioane lei.

Cele mai citite

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

VIDEO Iarnă severă în Africa de Sud. Numeroase drumuri au fost blocate, iar oamenii au rămas captivi în mașini

Vremea a creat haos în Africa de Sud, unde locuitorii din Johannesburg s-au trezit în mijlocul unei ierni neobișnuit de severe. A nins atât...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă