PNL anunta cele mai bune rezultate la alegeri de dupa Revolutie. La cateva ore dupa acest anunt, presedintele Filialei Suceava, Angela Zarojanu, isi da demisia dupa esecul organizatiei sale. In acelasi timp, la Bucuresti, Ludovic Orban se arata total dezamagit ca bucurestenii nu l-au votat.
Liberalii se considera invingatori in urma acestor alegeri, considerand ca sunt pe cale de a obtine rezultate mult mai bune fata de cele din 1990 incoace. "Partidul a obtinut in primul tur cel mai bun rezultat de dupa Revolutie si este in crestere fata de alegerile locale din 2004 si cele europarlamentare de anul trecut", a anuntat seful campaniei electorale, Bogdan Olteanu. Acesta a declarat ca PNL a obtinut din primul tur 400 de primari si a intrat in al doilea tur cu 1.000 de candidati. "Estimam ca vom obtine dupa turul doi 1.000 de primari", a adaugat Olteanu. Liderul liberal a precizat ca lucrurile stau bine fata de 2004, cand partidul a obtinut 400 de primari. Rezultatele nu par chiar asa de bune. Un exemplu il reprezinta gestul presedintelui PNL Suceava, Angela Zarojanu, care si-a anuntat demisia in urma esecului inregistrat in fata fostul sau coleg de partid Gheorghe Flutur, mai nou, presedintele Consiliului Judetean din partea PD-L. De altfel, cum a anuntat seful campaniei electorale, toti presedintii de filiale stau cu demisia pe masa si asteapta rezultatul final.
Esecul PNL trebuie vazut in contextul rezultatelor obtinute de contracandidatele sale, PSD si PD-L, care au obtinut un scor mult mai bun. Partidul nu a castigat decat razlet prin tara cateva primarii de resedinta de judet, de fapt, fiind vorba de realegerea primarilor, fara a spune ca poate controla o anumita zona geografica a tarii. Mai mult, liberalii nu au reusit sa aduca in partid primaria unui alt oras mare. Acest lucru, tinand cont de faptul ca primarii pe care i-a pierdut, in avantajul PD-L, au castigat din primul tur, fara emotii, cum ar fi: primarul Sucevei, Ion Lungu, primarul orasului Piatra Neamt, Gheorghe stefan, sau primarul Botosaniului, Catalin Flutur. PNL a castigat din primul tur la Bacau prin edilul Romeo Stavarache, la Oradea (Ilie Bolojan), la Zalau (Radu Capalnasiu), la Giurgiu (Lucian Iliescu), la Baia Mare (Cristian Anghel), la Deva (Mircia Muntean), la Timisoara prin reprezentatul Aliantei pentru Timis (PNL, PNTCD, FDGR), Gheorghe Ciuhandu.
Toti liberalii care au castigat primarile din primul tur sunt edili in functie, ei fiind, de fapt, realesi. In ceea ce priveste presedintia consiliilor judetene, situatia nu este prea buna pentru PNL. Rezultatele partiale nu arata decat o victorie clara a liberalilor la Giurgiu, prin Dumitru Beianu, la Calarasi, prin Raducu George Filipescu, si la Hunedoara, prin Mircea Ioan Molot. PNL l-a dat castigator la Brasov si pe Aristotel Cancescu, dar rezultatul partial al BEC il desemna mai bine plasat pe candidatul PD-L, Dumitru Puchianu. La Bihor situatia era schimbatoare, fiind considerat castigator ba un liberal, ba un udemerist, iar la Maramures situtia nu era inca foarte clara. La Valcea mari sanse de a castiga are liberalul Emilian Francu, iar la Bacau, Ionel Paler. La Bucuresti esecul lui Ludovic Orban este usturator, el obtinand, potrivit rezultatelor partiale, cu putin peste 11 procente. Liberalii asteapta "finalele" pentru a lua masurile ce se impun in cazul codasilor partidului. Bogdan Olteanu a anuntat ca liberalii sunt dispusi la parteneriate cu alte partide in consiliile locale si judetene.
2004 – consilii judetene: 19,57%
2007 – europarlamentare: 13,44%
2008 – consilii judetene: 17,61%