21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportPDL incepe de la Cluj campania pentru prezidentiale

PDL incepe de la Cluj campania pentru prezidentiale

Premierul Emil Boc l-a lansat in competitia electorala pe fostul sau viceprimar PDL Sorin Apostu, care doreste sa obtina mandatul de primar al Clujului la alegerile din 15 februarie. seful Guvernului a batut, din nou, moneda pe reducerea beneficiilor celor pe care ii considera "bugetari de lux".

In fata salii mari a Casei de Cultura a Studentilor din Cluj, plina ochi cu simpatizanti ai PDL, premierul Emil Boc le-a transmis celor vizati: "Pusca si cureaua lata/Ce premii, sporuri si stimulente aveati odata!". In uralele subordonatilor sai din partid, presedintele PDL a vrut sa le explice acestora ca va taia din veniturile bugetarilor cu salarii mari. seful Guvernului a afirmat ca va aloca in acest an 20 la suta din totalul veniturilor la buget pentru investitii in infrastructura. "Este vorba de 10 miliarde de euro", a spus Emil Boc. El a adaugat ca, in opinia sa, investitiile masive in infrastructura vor reprezenta cea mai buna masura anticriza, pentru ca ele vor duce la "mentinerea si la crearea de noi locuri de munca". Emil Boc a mai promis ca Guvernul va face toate eforturile sa atraga fonduri europene in valoare de 300 miliarde de euro. "Pana acum, in Romania au ajuns doar 176 milioane de euro", a spus Boc.

 

In acest sens, el a spus ca, pana in data de 25 februarie, angajatii Guvernului vor finaliza toate documentele necesare pentru auditarea tuturor programelor operationale sectoriale, astfel incat Comisia Europeana sa poata incepe finantarea proiectelor din Romania.
La lansarea candidatului PDL la Primaria Clujului au participat si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, precum si ministrul Dezvoltarii Regionale, Vasile Blaga. Berceanu a promis ca anul acesta vor reincepe lucrarile la centura de ocolire a Clujului si va inaugura patru din cele cinci tronsoane ale drumului spre Suceava. Tot el a mai promis ca, in toamna, va fi gata si primul tronson al Autostrazii Transilvania.

Si Vasile Blaga a luat cu el, la Cluj, sacul plin de promisiuni. El a spus ca Guvernul vrea sa finalizeze 20.000 de locuinte sociale si sa reabiliteze termic 60.000 de apartamente. Pentru programul de reabilitare termica a blocurilor, Blaga a promis ca va aloca 460 de milioane de lei.
Acelasi Vasile Blaga a declarat sambata, la Cluj, ca este nevoie de victoria candidatului PDL la Primaria Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ca inceput pentru victoria la europarlamentare si a lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale din toamna.

Cele mai citite

Jucătoare de tenis cunoscute la pariuri

Tenisul feminin a oferit, de-a lungul timpului, partide memorabile ce nu pot fi uitate de pasionații acestui sport. Nume importante din circuitul WTA au...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...

Lavrov recunoște că Putin a glumit cu susținerea Kamalei Harris la președinția SUA

Preşedintele rus Vladimir Putin a făcut o glumă atunci când a spus că Moscova o sprijină pe candidata democrată, Kamala Harris, în cursa pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă