16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportParvulescu: Nici PNL, nici PSD nu au un contracandidat pentru Basescu

Parvulescu: Nici PNL, nici PSD nu au un contracandidat pentru Basescu

Analistul politic Cristian Parvulescu, presedinte al Asociatiei ProDemocratia, a declarat, vineri, la Scoala de vara a TNL, va PNL nu are un contracandidat pentru Traian Basescu, dar ca ar putea exista, daca acest partid construieste si sprijina o astfel de persoana.

"Eu nu am vazut un contracandidat cu lipici la populatie, nici la PNL, nici la PSD. El ar putea exista, ar trebui in primul rand construit si sprijinit. Traian Basescu nu a aparut peste noapte. A avut o cariera politica de peste 15 ani si a avut o intuitie buna, aceea ca in confruntarile uninominale se creeaza oameni politici", a sustinut Parvulescu.

El a vorbit auditoriului despre doctrina liberala si despre liberalismul european. In context, el le-a recomandat tinerilor sa nu uite de ideologie pe parcursul urmatorilor doi ani electorali.
"Sa nu neglijati problema ideologica in acesti doi ani electorali, pentru ca o sa va treziti ca in 2010 nu mai stiti incotro va indreptati", a spus Parvulescu.

El a refuzat sa abordeze problema votului uninominal, motivand ca Mihai Voicu a epuizat joi acest subiect, dar s-a referit la legea pentru alegerile eurparlamentare si amendamentul privind interzicerea publicarii sondajelor de opinie.
"Romania este o tara pionier in care se interzice, prin lege, publicarea sondajelor electorale de opinie. Asta este pentru ca politicienii au frica acesta ca sondajele nu sunt corecte. Sondajele sunt niste instrumente exceptionale. Trebuie sa le folositi cu intelepciune si sa nu considerati ca sunt definitorii si definitive", a spus analistul.

El a mai adaugat ca PNL trebuie sa-si indrepte atentia spre electoratul tanar, pe motiv ca, in opinia sa, "pensionarii sunt electori PSD pe viata". Un alt motiv ar fi si acela ca cei care le-au votat pe Traian Basescu au fost tineri, in majoritatea lor.

In plus, Parvulescu a opinat ca "PNL nu este un partid cu vocatia majoritatii in Parlament, ci unul destinat aliantelor si coalitiilor".
Analistul le-a spus tinerilor din PNL ca trebuie sa reflecteze asupra liberalismului din Europa de astazi, dar si asupra faptului ca batranul continent este in plina criza.

"Constatam ca liberalismul a renascut. Europa se afla in criza pentru ca nu mai are idei. Traim intr-o improvizatie, care este rezultatul lipsei de curaj ideologic", a subliniat Cristian Parvulescu. El a mai spus ca "in Europa nu exista si nu vor exista niciodata majoritati, intotdeauna vor fi coalitii".
"Nu exista o alta solutie pentru obtinerea consensului. Cea mai buna cale de rezolvare a problemelor europene ar fi o solutie interguvernamentala", a mai spus analistul politic.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

Prognoza de creștere economică pentru 2024, revizuită la 2,8%; inflația estimată la 4,5% și deficitul comercial în creștere

Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a revizuit prognoza de creștere economică pentru anul 2024, reducând estimarea de la 3,4% la 2,8%. Conform...

Bărbat prădat de soție și de socrul său. Hoții au dat foc casei și au furat 200.000 de euro

Un incendiu izbucnit într-o locuință din Bragadiru a scos la iveală un caz de furt. După ce polițiștii au intervenit duminică la solicitarea unui...

Autoturism lovit de un tramvai în Capitală. Șoferul a murit

Bărbatul a rămas încarcerat în mașină mai bine de 30 de minute Accidentul s-a petrecut pe Șoseaua Progresul. Circulaţia tramvaielor pe liniile 1, 10, 11,...
Ultima oră
Pe aceeași temă