23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportOltenia si Muntenia, vot pe notorietate

Oltenia si Muntenia, vot pe notorietate

Cu cateva exceptii, electorii din marile orase din Oltenia si Muntenia au votat personaje cu care deja se obisnuisera, chiar daca acestea au fost implicate in felurite scandaluri in precedentele mandate. PSD a castigat mai mult de jumatate din consiliile judetene din aceasta zona.

PSD era pe cale sa-si adjudece in cursul serii de ieri sefia consiliilor judetene si pachetele majoritare de consilieri din aceste structuri din judetele Arges, Buzau, Dolj, Gorj, Olt si Telorman. PD-L a pus mana pe fotoliile de sefi de consilii judetene in Dambovita si Mehedinti si sufla serios in ceafa PSD din Prahova, lupta fiind data pe un interval mai mic de un procent. PNL a reusit sa castige doar Valcea si Giurgiu.
Antonie Solomon (PD-L) a obtinut un nou mandat de primar al Craiovei inca din primul tur de alegeri, electorii nefiind impresionati de asocierea numelui sau cu unele scandaluri legate de terenuri. In schimb, candidatul-vedeta al PD-L la sefia CJ Dolj, Radu Berceanu, a fost infrant sever de social-democratul Ion Prioteasa. Alti doi fruntasi ai PD-L au avut si ei probleme in judetele din aceasta zona. Astfel, Cristian Boureanu a reusit sa se claseze doar pe locul trei in lupta pentru sefia Consiliului Judetean Arges, la mare distanta de reprezentantul PSD, Niculescu Constantin, iar Cezar Preda se lupta strans cu Victor Mocanu de la PSD pentru sefia CJ Buzau.

In Arges, Tudor Pendiuc a castigat al cincilea mandat consecutiv de primar al municipiului Pitesti, cu peste 70% din voturi, concetatenii sai neluand in seama faptul ca acesta a fost implicat intr-un scandal de rasunet legat de utilizarea unor fonduri UE.
Candidatul PD-L la Primaria Targoviste, Gabriel Boriga, a fost ales din primul tur, obtinand 60,2% din voturi, fiind urmat la o diferenta substantiala de candidatul PSD, Teodor Vasiliu, potrivit datelor finale furnizate luni de Biroul Electoral Municipal.
Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Giurgiu, Lucian Iliescu, cunoscut mai ales pentru inventivitatea de a impune diverse taxe contrare normelor UE, a fost ales primar al municipiului pentru al patrulea mandat dupa primul tur al alegerilor locale, cu 54,3%.
Candidatii PD-L si PSD la functia de primar al municipiului resedinta de judet Drobeta-Turnu Severin, Constantin Gherghe si Ion Sarbulescu, se vor confrunta in turul doi. Conform rezultatelor partiale, favoritul severinenilor, Constantin Gherghe, a obtinut 46,8% din sufragii, in timp ce adversarul sau, social-democratul Ion Sarbulescu, numai 22%. Liderul PSD Gorj, Florin Carciumaru, a castigat cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Targu-Jiu, din primul tur.

Potrivit rezultatelor finale comunicate de presedintele Biroului Electoral Municipal din Ramnicu Valcea, primarul in exercitiu, Mircia Gutau (PD-L), si-a pastrat functia obtinuta acum patru ani, adunand 71,69% din voturile valabil exprimate in primul tur de scrutin. Pe locurile urmatoare s-au situat Bogdan Pistol, candidatul PNL, cu 10,58% din voturi, si Ion Matei (PSD), cu 8,85%.
In turul doi al alegerilor pentru functia de primar al municipiului Alexandria se vor intrece Victor Dragusin (PSD) si Constantin Filip (PD-L).

Cele mai citite

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

MAE: Avertizare de călătorie pentru Ungaria

Restricţiile vor fi aplicate de autorităţile ungare pe fondul temerilor cu privire la creşterea semnificativă a debitului Dunării în zilele următoare În contextul inundaţiilor recente,...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...
Ultima oră
Pe aceeași temă