-0.2 C
București
luni, 18 noiembrie 2024
AcasăSportOlguţa Vasilescu: Procurorul general al României ar trebui să-şi dea demisia sau...

Olguţa Vasilescu: Procurorul general al României ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, ar trebui să-şi dea demisia sau să fie demisă de ministrul justiţiei, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al Departamentelor PSD, Olguţa Lia Vasilescu, citată de Agerpres.

 

”Credem că este timpul ca cineva să devină responsabil. Fie dna Kovesi, care conduce această instituţie, devenită un fel de centru de producţie tv, ar trebui să-şi dea demisia, fie dl ministru al justiţiei care a nominalizat-o pentru a fi numită de preşedintele României, ar trebui să-i ceară demisia sau să o demită. E foarte posibil ca informaţiile să nu fi fost transmise presei de dna Kovesi, aşa cum spune şi dumneaei, asta nu înseamnă însă că nu au plecat de la subordonaţii domniei sale, ceea ce este la fel de grav din punctul nostru de vedere şi dovedeşte acelaşi lucru şi anume că se fac dosare pentru televiziuni şi nu pentru justiţie. Din păcate, nu este prima oară când se întâmplă. Cazul aproape tinde să aibă o frecvenţă săptămânală”, a declarat  Olguţa Vasilescu, referindu-se la informaţiile apărute în urmă cu două zile pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu.

În context, ea a făcut referire şi la stenogramele apărute în presă din ”dosarul Voicu’‘ şi lipsa unui vinovat.

”Victor Ciutacu a demonstrat pe blogul său ceea ce noi repetăm de câţiva ani şi anume că principala sursă de informare a presei, în mod ilegal, sunt instituţiile statului român, care ar trebui să apere legalitatea”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că PSD va propune Comisiei juridice din Senat să îi invite la audieri pe procuror general şi ministrul justiţiei ”pentru a da explicaţii despre cum este încălcată legea, sistematic, chiar de către instituţiile statului care ar trebui să o apere”: ”Suntem convinşi că şi CSM se va autosesiza”.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie susţine, într-un comunicat de presă difuzat miercuri, că a transmis jurnaliştilor, pe 14 octombrie 2010, rechizitoriul în dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, numai de pe adresa oficială a biroului de presă şi după ce dosarul a fost remis instanţei de judecată, potrivit Agerpres.

Poziţia Parchetului General vine după ce pe blogul unui jurnalist a fost postat un articol potrivit căruia procurorul general Laura Codruţa Kovesi ar fi trimis unui ziarist de la un cotidian central, de pe adresa oficială a procuroarei, rechizitoriul în dosarul Vântu, având menţiunea „rechizitoriu vantu curatat ultima varianta”.

Cele mai citite

România, printre ultimele țări din lume la finanțarea educației: Alocare mai mică decât Uganda și Paraguay

Guvernul României a alocat în 2023 doar 3,3% din PIB pentru educație, conform unui raport UNESCO România se află pe locul 123 din 171 de...

Firmele mici, obligate să implementeze SAF-T de la 1 ianuarie. Fără softuri, nu se poate

Pentru companiile mici, aceste softuri reprezintă un demers care presupune costuri suplimentare Începând cu 1 ianuarie 2025, firmele mici din România vor fi obligate să...

Rezidențiat: Un sistem medical care strigă după ajutor

În timp ce peste 10.000 de candidați au susținut examenul de rezidențiat, România se confruntă cu un paradox cutremurător: avem un număr mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă