In Romania nu au existat centre de detentie CIA unde sa fie interogati suspectii de terorism si nici curse aeriene care sa fi transportat prizonieri de razboi. Aceasta este concluzia raportului Comisiei parlamentare de ancheta pentru investigarea suspiciunilor internationale in aceasta privinta. Comisia a verificat cinci aeroporturi (Mihail Kogalniceanu, Fetesti Militar, Cataloi Tulcea, Gearmata Timisoara si Bucuresti Baneasa) si peste 3.400 de zboruri, a audiat persoane si a ridicat documente de la mai multe institutii. Nici una dintre suspiciunile internationale nu s-a adeverit. Referitor la aeroporturi, liberala Norica Nicolai, membra a comisiei, a declarat ca "nu exista nici o facilitate care ar fi putut fi folosita drept spatiu de detentie, fie si ad-hoc. Toate cladirile au o destinatie strict militara si pentru uzul civil al conducerii acestor baze”. Comisia a constatat ca "nu au existat fisuri in sistemul de control al traficului civil si militar”. Astfel "nu s-a confirmat ca au existat zboruri care ar fi putut sa fie nemonitorizate sau neinregistrate”. De asemenea "nici o institutie din Romania nu a participat constient si nici prin omisiune sau neglijenta la un transport ilegal de detinuti”. In plus "nu au existat nici zboruri civile incriminatoare”.
In legatura cu cele doua zboruri N313P din 25 ianuarie 2004 si 22 septembrie 2003, suspectate ca ar fi transportat detinuti, comisia "a stabilit fara nici un dubiu faptul ca nici unul din aceste zboruri nu a lasat sau ridicat pasageri. A fost vorba de escalade tehnice, scopul fiind alimentarea, inspectia de rigoare si odihna echipajului”.
In urma acestor concluzii senatorii romani desfiinteaza raportul oficialului european Dick Marty care afirma ca in Romania au fost interogati suspectii de terorism. "Este una dintre cele mai serioase investigatii desfasurate intr-un stat european pe aceasta problema extrem de sensibila… Concluziile, spre deosebire de raportul Marty, sunt bazate pe probe, pe dovezi si nu pe deductii, nu pe extrapolari, nu pe speculatii si nu pe coroborari de date din presa internationala”, a declarat pesedisul George Maior, membru al comisiei. De altfel, Maior i-a transmis lui Marty ca inainte sa se apuce de redactat rapoarte ar fi trebuit sa vina in Romania pentru a studia problema la fata locului: "Ne exprimam disponibilitatea de a-l invita pe domnul Dick Marty in Romania pentru a analiza impreuna acest raport si toate locurile considerate suspecte de domnia sa”.
Parlamentarii au anuntat ca vor trimite raportul Parlamentului European si Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, sugerand ca el „sa faca parte componenta din analiza pe care aceste foruri o vor face pe aceasta chestiune”.