13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportNicolai, exponenta a trei mari grupuri de interese?

Nicolai, exponenta a trei mari grupuri de interese?

Senatorul Norica Nicolai poate fi considerata exponenta a trei mari grupuri de interese politico-economice: asa-numitul "grup BT" (Banca Transilvania), gruparea liberala din jurul lui Dinu Patriciu si cea a omului de afaceri timisorean Ovidiu Tender, toate gruparile avand probleme cu justitia.

Potrivit Raportului PIN Cluj, pe care Cozmin Gusa i l-a trimis ieri familiei nominalizatei pentru Justitie, insotit de documente doveditoare, sotul senatorului PNL, Fulger Nicolai, este partener de afaceri, in cadrul societatii SPARO ACF SRL, cu romanul stabilit in Spania Florin Tutuleasa Gaiseanu, acesta fiind reprezentantul controversatului Ovidiu Tender in afacerile imobiliare pe care magnatul arestat in "dosarul RAFO" le are in zona Barcelonei.
Mai rezulta ca in afacerile imobiliare din Spania, sotul senatoarei, Fulger Nicolai, este partener si cu Dorel Haiduc, om de afaceri din judetul Hunedoara, care ar fi fost implicat in scandaluri legate de contractele sale de constructii cu societati de stat si institutii de stat cum ar fi Petrom. PIN mai sustine ca Fulger Nicolai ar fi fost angajat al statului, ca administrator, in societatile Agrofruct Oltenia SA si Electrocentrale Bucuresti SA, iar prin firmele Ignis Tech si Fulger Consulting a facut afaceri pe bani publici.
In privinta legaturii cu magnatul liberal Dinu Patriciu, raportul PIN arata ca senatorul PNL Norica Nicolai a fost angajata companiei Rompetrol, in calitate de administrator, pe vremea cand PNL se afla in opozitie. "Nicolai alaturi de Ludovic Orban, Crin Antonescu, Bogdan Olteanu, Teodor Atanasiu si Dan Radu Rusanu au fost membri Institutului pentru Libera Initiativa (ILI), un ONG finantat de Dinu Patriciu; numele acestui ONG apare in dosarul de spalare de bani Rompetrol, unde se demonstreaza transferurile financiare dinspre holdingul Rompetrol spre ILI", mai arata raportul PIN. Senatorul PNL Norica Nicolai a fost impusa senator PNL de Cluj in doua mandate, secretul acestei numiri fiind – potrivit PIN – Dinu Patriciu. Liderul PNL Cluj este Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean Cluj, unul dintre partenerii de afaceri ai aceluiasi Patriciu, mai sustine PIN. "Marius Nicoara este unul dintre fondatorii Bancii Transilvania (BT) si fost membru in Consiliul de Administratie al BT pana la numirea sa in functia de presedinte al CJ Cluj, fiind in prezent cercetat de catre DNA. Prin intermediul lui Nicoara, senatorul Norica Nicolai si-a consolidat relatii de amicitie cu oamenii de afaceri Dorel Goia si Horia Ciorcila (actionari ai BT, Ciorcila fiind chiar presedinte al Consiliului de Administratie al BT)", mai arata PIN.

In alta ordine de idei, presedintele PIN, Cozmin Gusa, a cerut ieri DNA sa confirme public existenta dosarului de abuz in serviciu al ministrului Varujan Vosganian, considerand acest fapt "un lucru extrem de grav, de natura sa perturbe bunul mers al unui minister vital pentru starea economiei romanesti".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă