23.2 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportNeimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, din nou la Comisia de Buget

Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei, din nou la Comisia de Buget

Deputaţii au decis, marţi, în şedinţă de plen, retrimiterea pentru două săptămâni la Comisia de buget-finanţe a raportului privind reexaminarea, la cererea preşedintelui României, a legii de modificare şi completare a Codului Fiscal (Legea 571/2003) în sensul neimpozitării pensiilor sub 2.000 de lei, potrivit Agerpres.

 

Propunerea de retrimitere, solicitată de deputaţii PNL şi PSD, a fost adoptată cu 62 de voturi pentru, 56 împotrivă şi o abţinere.

În cadrul dezbaterilor generale, preşedintele Comisiei de muncă, liberalul Victor Paul Dobre, a arătat că solicitarea preşedintelui de reexaminare a legii trebuie respinsă, având în vedere, între altele, că „inflaţia a crescut, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic”.

Propunerea legislativă de modificare şi completare a Legii nr.571 privind Codul fiscal, aparţinând fostului deputat PDL Mircia Giurgiu, prevede modificarea art. 73 din Codul fiscal în sensul că venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare.

Propunerea de act normativ a fost adoptată cu 286 de voturi de plenul Camerei Deputaţilor pe data de 19 octombrie 2010, aceasta fiind Cameră decizională.

Pe 30 octombrie a fost trimisă Preşedinţiei spre promulgare, iar pe 2 noiembrie 2010 se reîntoarce în Senat, odată cu cererea de reexaminare venită din partea preşedintelui Traian Băsescu. Pe 28 martie 2011, proiectul de lege este respins în Senat, ca urmare a cererii de reexaminare.

În reexaminarea cerută de şeful statului se arată că „majorarea plafonului impozabil asupra venitului din pensii nu este nici oportună şi nici recomandată, ducând la scăderi şi dezechilibre la nivelul veniturilor bugetare şi generând majorarea deficitului bugetar”. În plus, în susţinerea cererii se arată că nici Guvernul şi nici Ministerul Finanţelor Publice nu susţin promulgarea legii.

Cele mai citite

Euforie periculoasă: Ascensiunea drogurilor de petrecere

Noi substanțe psihoactive au fost introduse pe lista substanțelor interzise, anunță Agenția Națională Antidrog Agenția Națională Antidrog întreprinde măsuri de modificare a tabelelor anexe la...

Profit uriaș pentru FCSB! Campioana României a vândut 23.000 de pachete pentru meciurile de acasă din Europa League

FCSB a reușit să vândă aproape jumătate din biletele disponibile pentru cele patru meciuri de pe teren propriu din faza grupelor Europa League într-un...

Probleme cu sponsorii pentru Stuttgart și Aston Villa în Liga Campionilor

În prima etapă a Ligii Campionilor, Stuttgart și Aston Villa s-au confruntat cu interdicții legate de sponsorii de pe tricouri, în conformitate cu legislația...
Ultima oră
Pe aceeași temă