Conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi a decis, luni, eliberarea din funcţia de purtător de cuvânt a medicului Tudor Ciuhodaru, care cu o zi în urmă s-a înscris în PC, totodată acestuia urmând să îi fie imputată suma de 29.343 de lei pe motiv că a fost remunerat şi de spital, şi de Parlament, potrivit Mediafax.
Într-un comunicat de presă transmis luni, conducerea Spitalului de Urgenţe din Iaşi susţine că, în urma analizării pontajelor, a constat că, în parioada mai 2009-noiembrie 2010 medicul Ciuhodaru, care este şi deputat, a primit „necuvenit” de la bugetul statului suma de 29.343 de lei, transmite corespondentul Mediafax.
„Au fost analizate pontajele de la spital şi situaţia prezenţelor la Camera Deputaţilor şi s-a constatat că în perioada mai 2009-noiembrie 2010 doctorul Ciuhodaru a fost, scriptic, în ambele locuri de muncă, remuneraţia primită necuvenit de la bugetul statului fiind de 29.343 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de managerul Spitalului de Urgenţe, Vladimir Poroch.
Acesta susţine că Tudor Ciuhodaru a depăşit norma de lucru prevăzută în cazul medicilor parlamentari şi că „a cerut în repetate rânduri, pe un ton ridicat, angajatelor de la biroul personal al unităţii să-i fie acceptate pontajele care contravin legii”.
Totodată, managerul spitalului ieşen, Vladimir Poroch, susţine că în aceeaşi şedinţă s-a decis eliberarea medicului Tudor Ciuhodaru din funcţia de purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţe din Iaşi.
Contactat de corespondentul Mediafax, medicul Tudor Ciuhodaru a spus că decizia conducerii spitalului este una politică, fiind luată la o zi după ce şi-a anunţat înscrierea în Partidului Conservator.
„Credeam că lucrurile au fost clare încă din 2008, când am fost ales deputat. Am stat în spital atât cât a fost nevoie, deşi am activat şi ca parlamentar. Faptul că decizia vine la o zi după ce am intrat în PC arată că este o decizie politică. Este un pretext pentru a nu mai vorbi despre problemele pacienţilor. Nu înţeleg hotărârea, în condiţiile în care am reprezentat interesele spitalului unde lucrez”, a afirmat medicul Tudor Ciuhodaru.
El a mai spus că va da în judecată conducerea spitalului în legătură cu deciziile luate luni împotriva sa.
Tudor Ciuhodaru este şeful Unităţii Primire Urgenţe din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, iar în anul 2008 a fost ales deputat pe listele PSD.
Ulterior, el a demisionat din PSD, pe fondul neînţelegerilor cu liderul filialei Iaşi a PSD, Gheorghe Nichita, înscriindu-se în UNPR.
Vara trecută, Ciuhodaru a fost exclus din UNPR după ce a votat moţiunea de cenzură iniţiată de opoziţie pe tema reducerii salariilor. Duminică, Tudor Ciuhodaru şi-a anunţat înscrierea în PC.