17.4 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportLavinia Şandru explică de ce şi-a dat DEMISIA din UNPR

Lavinia Şandru explică de ce şi-a dat DEMISIA din UNPR

Lavinia Şandru a declarat, vineri seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că demisia ei din UNPR (Uniunea Naţională pentru Progresul României) şi retragerea din politică sunt cauzate de Gabriel Oprea.

”Nu am o problemă cu colegii de la USL, cu Ponta. Am o problemă cu preşedintele UNPR, Gabriel Oprea. Acum două zile i-am cerut să îşi dea demisia”, a spus Şandru.

Lavinia Şandru a explicat că decizia ei de a-şi da demisia şi de a se retrage din viaţa politică este o chestiune complexă la baza căreia au stat mai mulţi factori.

”Chestiunea e mai complexă. Discuţia dintre mine şi Oprea a fost dinainte de a face fuziunea cu UNPR (fuziunea PIN cu UNPR – n. red.). Mi-am convins colegii să renunţe la PIN pentru UNPR”, a adăugat Şandru.

Lavinia Şandru consideră că Gabriel Oprea nu a negociat corect cu USL repartizarea colegiilor la alegerile parlamentare din decembrie şi că nu a respectat înţelegerile formulate la fuziunea Partidului Iniţiativa Naţională (PIN) cu UNPR.

”Nu mă consider învinsă, mă consider o supravieţuitoare care merge mai departe. Înţelegerea pe care am avut-o cu Oprea a fost să ducem mai departe proiectele PIN, dar nu am avut sprijin.(…) Mă simţeam la şedinţele UNPR ca pe corabia piraţilor. Dacă mă duceam la un alt partid eram o traseistă”, a subliniat fostul vicepreşedinte al UNPR.

De asemenea, Şandru a atras atenţia că România este condusă de baroni locali şi că printre aceştia de află: ”Liviu Dragnea (PSD), Nicuşor Constantinescu (PSD), la înţelegere cu Radu Mazăre, Adrian Duicu (PSD)”, care ”nu sunt toţi la fel de nocivi”, deşi ”unii dintre ei perpetuează dinaintea de Revoluţie”.

În acelaşi timp, Lavinia Şandru crede că singura soluţie pentru redresarea României o reprezintă ”o justiţie curajoasă”.

Citeşte şi: Lavinia Şandru: Băsescu se va retrage din politică. A înţeles că trebuie să plece acasă dupa votul de la Referendum

Lavinia Şandru a DEMISIONAT din UNPR: Nu merg la nici un alt partid. Ies din politică

Cele mai citite

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...

Franța vrea o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru situația din Liban

Franţa a solicitat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU pentru a discuta despre situaţia din Liban care se confruntă cu...

SUA vor trimite suplimentar trupe militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile existente

Statele Unite vor trimite suplimentar "un număr mic" de efective militare în Orientul Mijlociu ca răspuns la tensiunile regionale în creştere, în plină escaladare...
Ultima oră
Pe aceeași temă