5.2 C
București
duminică, 10 noiembrie 2024
AcasăSportIliescu si Vanghelie, modele pentru Luminita Anghel

Iliescu si Vanghelie, modele pentru Luminita Anghel

Incercand sa prezentam cititorilor nostri batalia electorala care se poarta in colegiul 25 din Bucuresti intre Luminita Anghel si Elena Udrea, le-am adresat ambelor candidate rugamintea de a ne acorda un interviu. Daca Luminita Anghel a raspuns prompt, Elena Udrea a refuzat. Iata raspunsurile Luminitei Anghel.

Rep.: Ce motive v-au determinat sa va doriti un post de parlamentar? Ce veti face concret pentru alegatorii din colegiul dumneavoastra?
Luminita Anghel: In primul rand, am intrat in politica pentru ca am inteles ca stand deoparte si asteptand ca altii sa faca pentru mine ceea ce n-au facut in 19 ani de la Revolutie nu este o pozitie demna de un om de succes. M-am hotarat sa iau atitudine, sa-mi asum raspunderea de a-i reprezenta pe altii, sa iau hotararile de care este atata nevoie pentru cei care au mult prea putin. Principalul rol pe care doresc sa mi-l asum fata de oamenii din colegiul 25 este acela de a-i reprezenta, de a fi purtatorul de cuvant al problemelor lor in Parlamentul Romaniei. Telul meu este sa pot contribui la asigurarea unei vieti decente pentru oamenii din Romania, de a le reda demnitatea.

Cred ca cele mai importante masuri, pentru moment, ar fi: corelarea pensiilor si a salariilor cu cresterea preturilor pentru un trai decent; egalitatea in fata legii, implicit renuntarea la imunitate a demnitarilor. Sunt necesare masuri care sa simplifice si sa eficientizeze atragerea fondurilor europene, precum si o legislatie care sa faciliteze verificarea si o mai buna gestionare a banilor publici. Toate acestea pot avea implicatii pozitive si asupra oamenilor din colegiul 25 din Drumul Taberei.

 

Concret, pentru ei doresc sa infiintez impreuna cu autoritatile locale o noua statie de ambulante in bucla din Drumul Taberei pana la construirea unui spital in sector, sa gasim solutii eficiente pentru rezolvarea problemei parcarilor, continuarea construirii blocurilor ANL pentru tineri, infiintarea unei sucursale de sector a Casei de Pensii a municipiului, construirea de gradinite si crese, responsabilizarea autoritatilor locale in ceea ce priveste nevoile medico-sociale ale populatiei varstnice si ale familiilor cu copii cu handicap. Sunt atatea probleme de rezolvat in colegiul din Drumul Taberei, si nu doar aici, incat singura solutie potrivita ar fi ca dupa alegeri, indiferent de culoarea politica a celor alesi, in sectorul 6 acestia sa puna impreuna umarul la treaba. O mare responsabilitate imi va reveni in ceea ce priveste controlarea activitatii organelor locale si a primarului de sector pentru a putea combate abuzurile de orice fel.

» In ce masura competentele dumneavoastra artistice vor influenta optiunile alegatorului? Cum comentati sloganul contracandidatului dumneavoastra din partea PNL, care spune ca el nu canta, nu croseteaza, ci candideaza?
Consider ca notorietatea castigata in cei 20 de ani de profesie, respectul fata de publicul meu si atitudinea mea demna si integra contribuie in mod semnificativ la a-i convinge pe oameni acum sa vina cu interes la intalnirile pe care le am cu comunitatea din colegiu. Oamenii se bucura cand ma intalnesc pe strada. Munca de artist m-a adus in fata oamenilor si a problemelor lor in toata tara. Implicarea mea sociala, ca si specializarea mea in psihologie ma ajuta in interactiunea cu oamenii si intelegerea problemelor pe care acestia le ridica. Iar experienta mea manageriala contribuie la gasirea solutiilor necesare impreuna cu echipa de profesionisti care imi sta alaturi.

Sloganul contracandidatului meu  de la PNL este unul comic si fara substanta. Doamna Elena Udrea a crosetat si a dat cu mopul in direct, fara a face o meserie din aceasta activitate, cu scopul de a ne face sa intelegem ca ar exista si o latura umana si casnica a dumneaei. Eu insa din cantat am facut in urma cu 20 de ani o profesie, fara compromisuri si fara sustinerea nici unui grup important de interese si, cu toate acestea am avut si inca am succes. Asadar, nu consider ca asocierea din sloganul contracandidatului meu este relevanta. Este de remarcat insa oportunitatea exploatata de contracandidatul meu de la PNL de a-si face publicitate folosindu-se de imaginea mea, el fiind, de altfel, un necunoscut!

» Care este omul politic consacrat care v-a influentat in decizia de a candida? Care sunt sfaturile acestuia pe care le-ati aplicat in actuala campanie electorala?
Ion Iliescu reprezinta pentru mine un model de politician, pentru ca este foarte aproape de oameni si pentru ca a reusit sa tina stanga in picioare tot acest timp. Desi s-au facut numeroase greseli in acesti 19 ani postdecembristi, pe care noi, Partidul Social Democrat, ni le-am asumat, dl. Iliescu ramane singurul personaj politic demn si consecvent in principiile sale. De asemenea, presedintele organizatiei PSD Bucuresti, dl Marian Vanghelie, este un exemplu de politician luptator activ, energic si curajos prin asumarea pozitiei sale. Am invatat de la el sa fiu "eu", asa cum ma cunosc oamenii, calda, sincera, aproape de ei. Sa nu promit nimic din ceea ce nu cred ca pot concretiza. Asa cum am luptat pentru succesul in cariera mea profesionala si nu am renuntat la lupta chiar daca am fost singura, asemenea si in politica, puterea sta in perseverenta si ambitie.

» Care este profilul electoratului dumneavoastra tinta, cum l-ati definit?
 Oamenii simpli, pentru care nu s-a facut nimic timp de 19 ani, oamenii care si-au pastrat demnitatea in ciuda saraciei pe care o traiesc si a lipsei de respect cu care sunt tratati in fiecare zi. Oamenii carora nu le poti cumpara sufletul si mintea cu o punga de sarmale sau cu carnati de Plescoi, cu flori si iarba plantate in prag de iarna geroasa.

» Ce coalitie credeti ca are sanse sa se impuna dupa 30 noiembrie: PSD-PD-L, PSD-PNL sau PNL-PD-L? Motivati.
Sunt deschisa oricarei coalitii posibile dupa alegerile din 30 noiembrie 2008. Sunt convinsa ca electoratul va alege de aceasta data stanga, Partidul Social Democrat,  partid din care fac parte, pentru ca numai PSD a fost intotdeauna alaturi de cei multi, adica de oamenii de care cei imbogatiti nu isi amintesc decat in campaniile electorale. De altfel, se observa o schimbare reala spre stanga, pe plan international, chiar si la guvernele cele mai de dreapta, vorbindu-se despre necesitatea implicarii statului in economia de piata.

» Definiti mita electorala. Credeti ca daca nu ofereati un concert alegatorilor ati fi avut de pierdut?
Consider ca Legea electorala este  foarte clara cu privire la ceea ce inseamna sau presupune mita electorala, problema este ca aceasta lege este prea putin respectata. Cei mai multi membri ai clasei politice, care isi permit si care considera ca banii inseamna putere si ca atunci cand ai bani multi poti cumpara totul, isi permit, astfel, sa desconsidere orice restrictie, fie aceasta si legislativa.
Cu privire la problemele pe care le-am intampinat in realizarea actiunii de lansare oficiala a candidatilor PSD pentru sectorul 6, am mai spus ca atitudinea oficialitatilor locale, in frunte cu cea a primarului de sector, ne-a revoltat si ne-a confirmat ca nu poate exista competitie loiala intr-o campanie electorala in Romania europeana. Explicatia pe care eu am primit-o din partea primarului este una cat se poate de concludenta: "In sectorul 6, legea o fac eu!"

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă