16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSportIliescu: O motiune de cenzura nu este benefica pentru PSD in acest...

Iliescu: O motiune de cenzura nu este benefica pentru PSD in acest moment

Liderul grupului social democrat din Senat, Ion Iliescu, a reafirmat, luni, ca o motiune de cenzura nu este benefica pentru PSD in acest moment.

"Trebuie sa ne gandim la finalitatea ei. Pe de o parte sunt de inteles foarte multe nemultumiri ale organizatiilor locale, fasa de felul cum guvernul rezolva o suita de probleme, dar trebuie sa judecam ce se intampla dupa, sa se faca o consultare cu celelalte partide, sa vedem care e punctul de vedere dominant", si-a justificat Iliescu parerea.

Iliescu a admis ca sunt sanse mari ca un guvern cu 20% sustinere in Parlament sa fie daramat, dar a spus ca exista si posibilitatea ajungerii la alegeri anticipate, ceea ce ar duce la preluarea controlului de catre "factorul cel mai perturbator din viata politica", presedintele Traian Basescu.

Iliescu a propus mai degraba sa se faca o analiza a guvernarii Aliantei D.A, un plan de monitorizare a activitatii guvernului, sa se creioneze directiile urmatoare de actiune, sa se decida daca e necesara sau nu o motiune de cenzura. Aceasta decizie se va lua marti, cu prilejul reuniunii grupurilor parlamentare PSD din cele doua camere ale Parlamentului, informeaza Rompres.

Intrebat daca Mircea Geoana ar fi potrivit pentru functia de premier, fostul presedinte al PSD a dat un raspuns vag: "Nu discut calitatile personale ale unui om. El a dovedit anumite calitati ca ministru de externe, ar putea fi si premier, nu asta e problema. Nu stiu daca ar putea fi un bun prim – ministru, asta se confirma de experienta faptelor", a explicat Iliescu. El a adaugat ca, in schimb, Adrian Nastase "mergea ca premier".

Pe de alta parte, el a recunoscut ca, daca PSD ar trebui sa-si asume raspunderea guvernarii, ar trebui sa-l numeasca pe presedintele partidului ca prim-ministru.

Liderul grupului PSD din Senat nu considera renuntarea la motiunea de cenzura ca fiind un gest de slabiciune. "E un punct de vedere, fiecare are dreptul sa judece finalitatea", a conchis Iliescu.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă