13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportGuvernul roman nu recunoaste referendumul

Guvernul roman nu recunoaste referendumul

– Si Comisia Europeana a anuntat ca nu recunoaste referendumul din Transnistria si nici rezultatele acestuia
– Oficialii Republicii Moldova au condamnat organizarea „farsei politice”, pe care o considera o tentativa de alipire la Rusia
Guvernul Romaniei nu recunoaste asa-zisul "referendum” din Transnistria si nici rezultatele acestuia. „La data de 17 septembrie 2006 regimul separatist de la Tiraspol a organizat un asa-zis "referendum" privind independenta regiunii transnistrene a Republicii Moldova.
Guvernul Romaniei considera ca aceasta actiune s-a desfasurat cu ignorarea dreptului international si a dreptului constitutional al Republicii Moldova si in absenta tuturor conditiilor pentru admiterea legitimitatii”, a declarat ieri premierul Calin Popescu Tariceanu. Oficialul roman a apreciat ca, pe fond, actiunea din data de 17 septembrie nu face decat sa complice situatia din regiunea transnistreana si sa ingreuneze eforturile comunitatii internationale pentru gasirea unei solutii politice. "Este evident ca regimul separatist creeaza in mod artificial obstacole care impiedica solutionarea acestei situatii”, a spus premierul.
"Guvernul Romaniei considera ca in acest moment sunt necesare eforturi concertate, cu participarea tuturor celor implicati in reglementarea problemei transnistrene, pentru revenirea la masa negocierilor in format extins. Orice solutie viabila si echitabila a conflictului transnistrean trebuie sa respecte suveranitatea, integritatea teritoriala si cadrul legislativ intern existent al Republicii Moldova.
Problemele regiunii transnistrene pot fi inchise numai daca vor fi gasite raspunsuri realiste, echilibrate, care sa asigure tuturor cetatenilor din aceasta zona a Republicii Moldova respectarea drepturilor fundamentale si sansa de a-si construi o viata prospera”, a subliniat Tariceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă