16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSportGeoana: Joaca de-a referendumul, arma electorala a lui Basescu si a PD

Geoana: Joaca de-a referendumul, arma electorala a lui Basescu si a PD

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, atrage atentia presedintelui Traian Basescu asupra faptului ca organizarea unui referendum pe tema votului uninominal care sa se suprapuna alegerilor pentru Parlamentul European ar putea deranja Uniunea Europeana.

"Exista o recomandare expresa de la Bruxelles, sa nu se suprapuna alegerile europene cu alegeri sau teme de interes national. Europa doreste ca alegerile pentru Parlamentul European sa se concentreze pe problematica legata de tematica europeana si de prioritati europene" – a declarat Geoana, citat de Rompres.

Liderul social-democrat considera ca nu se impune organizarea unui referendum, cu atat mai mult cu cat exista vointa politica pentru introducerea votului uninominal.

"Incercarea presedintelui Traian Basescu de a fi principalul propagandist al PD-ului nu este deloc sanatoasa", a afirmat presedintele PSD, care considera "joaca de-a referendumul" drept o "arma electorala a presedintelui si a democratilor".

Mircea Geoana spune ca parlamentarii PSD vor sustine proiectul de lege privind introducerea votului uninominal, deja discutat in cele doua camere legislative, fiind convins ca actul normativ va obtine si aprobarea majoritatii parlamentare.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă