16.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportFranta ne sustine pentru aderarea deplina si completa la UE

Franta ne sustine pentru aderarea deplina si completa la UE

Presedintele Republicii Franceze, Jacques Chirac, a confirmat ieri, la finalul intrevederii de la Palatul Elysee cu seful statului roman, Traian Basescu, ca Franta sustine aderarea deplina si completa a Romaniei la UE.

Presedintele Republicii Franceze a reamintit angajamentul Frantei in favoarea aderarii Romaniei la UE si si-a reafirmat speranta ca aderarea sa fie deplina si completa, ceea ce implica necesitatea ca Romania sa-si indeplineasca la randul ei angajamentele asumate, se spune in comunicatul emis de Palatul Elysee. „Noi sustinem eforturile Romaniei ca ea sa fie in masura sa raspunda obligatiilor pe care le are”, se subliniaza in continuare.
Parlamentul francez se va pronunta si el cat mai curand posibil in favoarea ratificarii acestei aderari a Romaniei la Uniunea Europeana, se arata in comunicatul Presedintiei Franceze.
La finalul intrevederii ce a durat aproximativ doua ore, presedintele Basescu a declarat presei ca a fost o vizita extrem de „pragmatica”. „Am abordat probleme de interes bilateral, dar si probleme legate de evolutiile europene, cu accent pe securitatea europeana”, a mentionat Basescu.
Seful statului roman a subliniat ca relatiile dintre Franta si Romania sunt in mod traditional foarte bune si in prezent noi punem bazele viitoarei cooperari a tarilor noastre in sanul UE. Potrivit lui Basescu, Franta manifesta un interes crescand pentru Marea Neagra. „Relatiile Frantei cu Romania sunt traditional foarte bune, iar, in prezent, punem bazele cooperarii in interiorul UE”, a subliniat presedintele.
Intrevederea de la Palatul Elysee dintre presedintii Romaniei si Frantei a fost urmata de un dejun de lucru, in cursul caruia au fost abordate, de asemenea, teme privind Balcanii si situatia din zona Marii Negre. Surse autorizate sustin ca printre temele abordate de cele doua delegatii au fost si subiecte legate de adoptiile internationale si despre situatia celor aproape 2.000 de cetateni romani expulzati ilegal din Franta.

Cele mai citite

Probleme pentru Universitatea Craiova! Se amâna debutul lui Cicâldău

Universitatea Craiova se confruntă cu o problemă în ceea ce privește revenirea lui Alexandru Cicâldău, mijlocașul de 27 de ani, care continuă să fie...

Dialog satiric despre cum să îngropi afacerile românești

– Mata urlai așa? A murit răposatul? – Aș! Făceam vocalize. Repetam pentru înmormântarea de mâine. Client sau rudă? – Îmi dai voie! Pafta Viorel!...

Dr. Radu Țincu trage un semnal de alarmă asupra poli-adicției la tineri și lansează cartea „Învinge dependența”

Fenomenul poli-adicției, adică dependența multiplă de substanțe și comportamente, devine tot mai prezent în rândul tinerilor din România, avertizează dr. Radu Țincu, unul dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă