17.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSportEchipa lui Antonescu, de la controversati la ilustri necunoscuti

Echipa lui Antonescu, de la controversati la ilustri necunoscuti

Echipa lui Crin Antonescu din Biroul Permanent Central, aleasa la Congresul extraordinar din weekendul trecut, nu este lipsita de personaje controversate: oameni trimisi in judecata, cercetati penal, traseisti politic sau imbogatiti din banul public.

Noul presedinte al PNL le-a recomandat delegatilor la congres promovarea la nivel central a unor puternici lideri ai organizatiilor judetene, fruntase la alegerile locale si parlamentare, care l-au ajutat sa castige conducerea partidului. Antonescu a sprijinit si lideri din cercul de influenta al fostului presedinte al PNL, dintre care unii au starnit in cariera lor politica destule semne de intrebare. Primarul de la Baia Mare, Cristian Anghel, presedintele organizatiei judetene, ales sambata vicepresedinte al PNL, a fost trimis in judecata de DNA chiar anul trecut pentru abuz de putere si prejudicierea primariei cu 400.000 euro. Anghel este unul dintre cei mai longevivi edili, fiind in aceasta functie de 16 ani. Mircea Muntean, primarul Devei, devenit si el vicepresedinte liberal, este cercetat penal pentru vanzarea la un pret derizoriu a unui teren subevaluat din domeniul public unei firme de apartament apartinand unui cetatean italian. Muntean este primar al Devei de 12 ani.

 

Un alt vicepresedintele PNL, primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost cercetat penal pentru unele tranzactii in care a fost implicat de o ruda a sa, angajata sa efectueze unele lucrari publice.
Pe lista oamenilor de baza ai lui Antonescu se regasesc si traseisti politic. Este cazul, de pilda, al primarului Lucian Iliescu (ales membru al Biroului Politic Central), care s-a plimbat de la PCR (unde a fost membru de marca) la PSM, iar in 1996 a sarit in barca PNL. Este primar al Giurgiului de 13 ani. De asemenea, Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, si-a inceput viata politica la FSN, apoi a trecut pe la PD, pentru ca in cele din urma sa devina liberal. Insa in tabara lui Antonescu au trecut si apropiati ai lui Tariceanu cu un trecut nu fara pata.

 

Un exemplu in acest sens il reprezinta Dan Radu Rusanu. A fost cercetat penal de DNA pana anul trecut, cand i s-a dat NUP. Insa Rusanu inca mai are de furca cu justitia, deoarece ANI ii cerceteaza averea, unele controverse reprezentand numarul mare de mosteniri ale sotiei sale, dar si modul de achizitionare a unor bijuteri in valoare de 40.000 de euro. Relu Fenechiu este cunoscut drept un baron local de Iasi care a controlat o serie de ministere din Guvernul Tariceanu prin oamenii propusi si sustinuti de el, cum este cazul lui Tudor Chiuariu, Cristian Adomnitei, Varujan Vosganian. Vicepresedinti au devenit si unii tineri afirmati abia recent in politica, cum ar fi: europarlamentarul Rares Manescu si fostul consilier al lui Tariceanu Daniel Chitoiu, iar membri ai BPC au fost Cristian Busoi, Adrian Semcu, Ionel Chirita, Florin Turcanu si Stejarel Olaru.

Toti acestia vor trebui sa lucreze umar la umar cu greii PNL, precum Radu Campeanu, Mircea Ionescu Quintus, Norica Nicolai, Mariana Campeanu, Teodor Melescanu ori Ludovic Orban.

Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...

Ianis Hagi, exclus și de la echipa secundă al lui Rangers!

Deși a impresionat la națională, Ianis Hagi nu reușește să-și regăsească locul nici la echipa a doua a clubului Rangers. Ianis Hagi (25 de ani)...
Ultima oră
Pe aceeași temă