7.1 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăSportCine i-a tăiat capul lui Sebastian Lăzăroiu. De ce este afectată Elena...

Cine i-a tăiat capul lui Sebastian Lăzăroiu. De ce este afectată Elena Udrea?

De altfel, în luna iunie, când democrat-liberalii pregăteau numirea unui nou ministru la Muncă, Elena Udrea declara că ea a fost cea căreia Emil Boc i-a cerut sfatul în privinţa numirii în Guvern a lui Sebastian Lăzăroiu. „Am fost consultată cu privire la această numire făcută de primul-ministru. Eu am fost contactată telefonic, pentru că eram pe drum la Braşov. Pe mine, singura persoană care a sunat să mă întrebe a fost domnul Emil Boc”, a spus Elena Udrea, în iunie, întrebată atunci despre un eventual rol al preşedintelui Băsescu în nominalizarea lui Lăzăroiu.

La trei luni distanţă Elena Udrea este singura care s-a ţinut departe de scandalul izbucnit ieri în PDL, după ce Sebastian Lăzăroiu a declarat că nu s-ar înscrie în partid la cum arată el acum. Dacă în alte ocazii, ministrul Dezvoltării, vicepreşedintele al PDL, reacţiona printr-o postare pe blog, de pildă, la astfel de evenimente politice, acum s-a abţinut.

Ioan Oltean, secretarul general al PDL, Sever Voinescu, purtătorul de cuvânt al partidului, Sorin Frunzăverde, prim-vicepreşedintele PDL, şi chiar Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, nu au tăcut.

Cel mai dur a fost fără îndoială Ioan Oltean, care declara că Lăzăroiu „este noaptea analist politic, iar dimineaţa ministru”, enervat de declaraţia fostului ministru. „Dacă vrea să facă politică, să vină la noi. El este un ministru sprijinit de noi, nu-l opreşte nimeni să aibă opinii„, comenta şi Mircea Toader, liderul deputaţilor PDL. „Cred că domnul Lăzăroiu trebuie să se apuce de treabă şi să nu mai comenteze ca analist. Cred că este nevoie de o implicare a dânsului în politică, şi nu de poziţia de analist”, i-a atras atenţia şi Roberta Anastase.

„Nu cred că poţi să afirmi că nu te-ai înscrie în PDL când ocupi o poziţie a PDL. Cred că în primul rând e un act de demnitate din partea noastră să-l revocăm pe dnul Lăzăroiu din această funcţie”, a spus şi Frunzăverde, precizând că Emil Boc a avut aceeaşi opinie în cadrul consultării.

În schimb, Sever Voinescu s-a arătat amuzat de profeţiile lui Lăzăroiu. „Eu primesc întotdeauna cu un zâmbet cald şi amical profeţiile domnului Lăzăroiu, dar de cele mai multe ori nu mă mai preocupă dacă se îndeplinesc sau nu. Nu m-au preocupat niciodată profeţiile domnului Lăzăroiu”, susţinea Voinescu.

De-a lungul timpului, cât a fost consilierul lui Traian Băsescu, dar şi de când a devenit ministru în echipa lui Emil Boc, Sebastian Lăzăroiu a făcut mai multe previziuni în ceea ce îi priveşte pe democrat-liberali.

„PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă”, susţinea chiar ieri Lăzăroiu pentru un cotidian central, reluând practic declaraţia făcută şi la Şcoala de Vară a PDL.

La începutul acestei luni, fostul ministru afirma în faţa tinerilor democrat-liberali că „dacă vom continua să facem campanie cu găleţi şi pungi cu zahăr o să câştigăm, dar înseamnă că nu ne-am schimbat deloc”. „În cele din urmă, e important în ce cred oamenii, nu ce le dai. Cineva trebuie să rupă pisica şi cred că PDL are capacitatea de a face asta”, continua el.

Tot Lăzăroiu a fost cel care a vorbit pentru prima oară de apariţia unui partid Alba ca Zăpada, şi tot el avertiza în vară că PDL stagnează în sondaje. Toate aceste reacţii au deranjat la vârful PDL, iar greii partidului ar fi decis „remanierea”.

Pe de altă parte, Sebastian Lăzăroiu, pe vremea când era consilier al preşedintelui Traian Băsescu, era văzut ca unul dintre liderii viitoarei „Mişcări Populare”, pe care el însuşi a anunţat-o sub forma unui partid „curat”, dar şi ca un potenţial candidat pentru 2014 la preşedinţie.

Cele mai citite

EFOR cere verificarea finanțării nedeclarate a candidatului independent Călin Georgescu

EFOR atrage atenția că o finanțare nedeclarată, poate submina corectitudinea procesului electoral și poate reprezenta un precedent periculos pentru democrația din România Expert Forum (EFOR)...

Ungaria anunță creșterea salariului minim cu 40% până în 2027

Guvernul Ungariei a aprobat o creștere semnificativă a salariului minim cu 40% în următorii trei ani, într-o încercare de a impulsiona economia afectată de...

România rămâne în topul țărilor cu cele mai mari dobânzi la creditele ipotecare

România se menține printre țările europene cu cele mai mari dobânzi la creditele ipotecare, alături de Polonia și Ungaria, în contrast cu nivelurile scăzute...
Ultima oră
Pe aceeași temă