13.2 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportCâţi bani europeni poate să ia România pentru transporturi

Câţi bani europeni poate să ia România pentru transporturi

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, vineri,într-o conferinţă de presă, că, în urma deblocării programului operaţional sectorial pe transporturi, ministerul pe care îl conduce poate accesa peste 100% din fondurile europene alocate.

”În toate poziţiile în care am activat, am prezentat oamenilor ce am făcut. Aş începe cu programul operaţional sectorial de transporturi care era suspendat, exista un grad de absorbţie de sub 10%. În mai puţin de trei luni am reuşit să rezolvăm toate problemele. Azi suntem pregătiţi să accesăm nu toate fondurile europene, ci mai mult de 100% din cele alocare ministerului Transporturilor”, a explicat Fenechiu într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi Relu Fenechiu, audiat la DNA într-un dosar de scurgere de informaţii care periclitează siguranţa statului

Ministrul Transporturilor le-a mulţumit, de asemenea, în cadrul conferinţei, liderului PNL, Crin Antonescu, dar şi premierului Victor Ponta pentru încrederea pe care i-au acordat-o.

”Aş vrea să vă mulţumesc pentru că, în ciuda presiunii mediatice, aţi avut încredere în mine. Aş vrea să îi mulţumesc şi lui Victor Ponta pentru că a început să aibă şi el încredere în mine. Sper capână la sfârşitul mandatului şi mass-media să aibă încredere în mine”, a precizat Relu Fenechiu.

El a mai precizat că are în lucru două mari proiecte, unul pentru autostrada Iaşi-Târgu-Mureş şi unul pentru portul Constanţa.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, este audiat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în calitate de martor, în dosarul în care sunt învinuiţi ofiţerul de Poliţie Judiciară a DNA, Dan Emil ManolachI şi fostul secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Valentin -Răducu Preda.

Cele mai citite

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Trump în siguranță, după o „aparentă” tentativă de asasinat

Suspectul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în lupta împotriva Rusiei Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, este în afara oricărui pericol, după ce Serviciul...

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...
Ultima oră
Pe aceeași temă