13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportBoc: Tariceanu si-a cumparat mentinerea la putere cu bani publici

Boc: Tariceanu si-a cumparat mentinerea la putere cu bani publici

Presedintele PD, Emil Boc, il acuza pe premierul Calin Popescu Tariceanu ca isi cumpara mentinerea in functie cu bani publici, prin cumpararea administratiilor PSD, UDMR si PNL, aproband finantarea exclusiva a acestora pentru scoli sau alte lucrari de canalizare, conform unei HG, informeaza Mediafax.
"Am observat extrem de multe derapaje ale Cabinetului Tariceanu, care se apropie tot mai mult de metodele guvernarii PSD. Ne amintim de cea mai neagra perioada de guvernare, pe care a avut-o PSD in perioada 2001-2004. Guvernul Tariceanu repeta exact aceleasi practici: isi cumpara cu bani publici sustinerea pentru a se putea mentine in continuare la putere", a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, Emil Boc.

Liderul democrat a dat ca exemplu adoptarea unei Hotarari de Guvern privind finantarea scolilor, fiind alocate sume de bani numai unitatilor de invatamant din localitati conduse de primari PNL, PSD si UDMR.
"Este exact ce facea PSD. Domnul Tariceanu se mentine la putere cumparand cu bani guvernamentali sprijinul PSD si UDMR si multumirea clientelei PNL, ignorand faptul ca cetatenii Romaniei nu sunt vinovati ca intr-un loc sau altul sunt primari de alta culoare politica decat PSD, PNL sau UDMR", a mai spus Emil Boc.

Liderul PD a criticat si decizia de inlocuire a unor prefecti, aceasta fiind una "abuziva, fara fundamentare legala".
"Avea un singur scop, eliminarea prefectilor care nu raspundeau comenzii politice a PNL, uitand ca avem angajamente fata de UE, de a realiza o clasa a inaltilor functionari publici care sa respecte legea, nu dispozitiile diferitilor politruci", a mentionat Boc, adaugand ca decizia Guvernului compromite tot ce s-a facut bun in reforma administratiei publice din Romania.
"Au fost schimbati prefecti cu calificativul "foarte bine" cu subprefecti care avea calificativul "bine". Ce modernizare este aceasta? Este o rafuiala politica gen PSD aplicata de Guvernul Tariceanu", a mai spus presedintele PD.
Guvernul a inlocuit in functie prefectii din judetele Dolj, Ialomita, Teleorman, Arges, Hunedoara si Brasov, dintre care cinci au fost membri ai PD, acestia fiind acuzati de reprezentantii altor partide ca au sustinut formatiunea democrata la referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă