14.6 C
București
miercuri, 16 octombrie 2024
AcasăSportBoc este de acord cu Băsescu: Fondurile europene nu s-au cheltuit din...

Boc este de acord cu Băsescu: Fondurile europene nu s-au cheltuit din cauza incompetenţei

Premierul Emil Boc, a declarat sâmbãtã, la Cãlãraşi, cã fondurile europene pe care România le are la dispoziţie nu s-au cheltuit din cauza birocraţiei şi a incompetenţei, iar înfiinţarea Ministerului pentru Afaceri Europene va asigura o mai bunã implementare a proiectelor europene, informează Agerpres

„Sunt 14 miliarde de euro, astãzi, bani europeni în implementare. 14 miliarde din 19 cât avem pe fondurile structurale sunt deja în lucru. Aici românii şi România au o problemã. Nu i-au cheltuit şi nu îi cheltuiesc la timp. Fie din cauza birocraţiei, fie uneori din cauza incompetenţei, sau toate la un loc, uneori, dar cea mai importantã grijã acum a Guvernului este sã lucreze cu autoritãţile locale, judeţene, cu mediul de afaceri, care reţine proiecte europene, pentru a implementa aceşti bani într-o manierã corectã, transparentã, pentru cã trebuie sã-i decontãm dupã regulile Uniunii Europene”, a afirmat Emil Boc, prezent la lucrãrile Comisiei naţionale de agriculturã şi dezvoltare ruralã a PDL.

Miercuri, la investirea lui Leonard Orban ca şef la Ministerul Fondurilor Europene, preşedintele Traian Băsescu declara că unul dintre motivele pentru care România are probleme cu absorbţia fondurilor europene este incompetenţa funcţionarilor. 

„Domnul ministru trebuie sa facă un proces de selecţie foarte bun. Daca am suferit de ceva in procesul de absorbţie a fondurilor europene, acest proces a suferit din cauza incompetenţei funcţionarilor angajaţi. Incompetenţa pe de-o parte şi tergiversarea dosarului până când îl vizitează primarul sau beneficiarul fondurilor pe domnul funcţionar”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Liderul democrat-liberal a criticat totodatã lipsa de sprijin a forţelor de opoziţie în implementarea mãsurilor pentru salvarea economiei de la colaps şi politicile populiste ale acestora.

„Cât de lipsitã de preocupare faţã de interesul românilor şi al ţãrii a putut sã fie şi este Opoziţia din aceastã ţarã! Au crezut cã, dacã rãmân populişti şi promit marea cu sarea, vor ajunge departe. Realitatea este cã se dezumflã în fiecare zi şi vã asigur cã pânã la alegerile din 2012 se vor dezumfla, astfel încât sã rãmânã în continuare în Opoziţie pentru o lungã perioadã de timp de aici înainte, pentru cã nicãieri în Europa nu se mai promoveazã şi nu mai au trecere aceste politici populiste”, a mai afirmat Emil Boc.

El a susţinut cã este necesarã o mai bunã comunicare cu oamenii, românii plecaţi în strãinãtate fiind de ajutor în a certifica situaţia grea şi din acele ţãri.

„Oamenii de afaceri vor prefera sã aibã în continuare un guvern care sã fie sigur cã ţine lucrurile sub control, bugetarii, pensionarii vor prefera, în principiu, sã aibã de-a face cu politicieni care sã ştie cã nu promit şi nu lanseazã idei care nu au acoperire în economie, pentru cã s-a vãzut ce s-a întâmplat cu aceste realitãţi în anii 2007 – 2008. În plan intern, avem nevoie de aceastã comunicare şi de acest sprijin al dumneavoastrã, al colegilor de partid. Ştiu cã este greu sã discuţi cu oamenii care au avut pierderi de beneficii sociale într-o formã sau alta. Dar tocmai în rãbdarea şi capacitatea noastrã de a comunica stã cheia succesului nostru viitor. Şi s-a vãzut la aceste ultime alegeri de la Neamţ”, a conchis preşedintele PDL.

Cele mai citite

România, victorie cu emoții în Lituania! Niță, erou în finalul meciului

România a câștigat cu 2-1 împotriva Lituaniei într-un meci din Liga Națiunilor, menținându-și poziția de lider neînvins, cu 4 victorii consecutive. România a obținut o...

Boala care ucide în 48 ore: simptome și tratament

Boala care ucide în 48 de ore sau meningita meningococică este o infecție gravă a membranei care înconjoară creierul și măduva spinării, cunoscută sub...

Mario Marinică demisionează de la naționala Liberiei după trei înfrângeri consecutive

Selecționerul român Mario Marinică și-a anunțat demisia de la echipa națională de fotbal a Liberiei, pe fondul rezultatelor slabe din ultimele meciuri și a...
Ultima oră
Pe aceeași temă