17.1 C
Bucureศ™ti
vineri, 6 septembrie 2024
AcasฤƒSportBoc: E inadmisibil ca numirile la ลŸefia parchetelor sฤƒ fie discutate รฎn...

Boc: E inadmisibil ca numirile la ลŸefia parchetelor sฤƒ fie discutate รฎn BPN ale partidelor

Fostul premier Emil Boc afirmฤƒ, referitor la numirile la ลŸefia parchetelor, cฤƒ dacฤƒ va fi implicatฤƒ justiลฃia „în mocirla politicฤƒ cotidianฤƒ” va pierde toatฤƒ lumea, spunând cฤƒ este inadmisibil ca birourile politice ale partidelor guvernamentale sฤƒ discute despre numiri de procurori generali, potrivit Mediafax.

Emil Boc a fost întrebat, miercuri, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ, cum comenteazฤƒ scandalul legat de numirile la ลŸefia parchetelor, spunând cฤƒ în procesul de desemnare a ลŸefilor parchetelor trebuie respectate autoritฤƒลฃile abilitate care au competenลฃe în numire ลŸi desemnare, respectiv ministrul Justiลฃiei, CSM ลŸi preลŸedintele României.

„Ar fi bine ca birourile politice ale partidelor sฤƒ nu se amestece în aceste demersuri care ลฃin de justiลฃie ลŸi de prerogativele constituลฃionale ลŸi legale. Cu cât fiecare îลŸi va respecta competenลฃele pe care le are, cu atât va fi mai bine pentru justiลฃie ลŸi pentru România. Eu mฤƒ pronunลฃ pentru a respecta dreptul celor care, potrivit legii, au dreptul sฤƒ facฤƒ aceste propuneri, iar politicienii sฤƒ mai lase discuลฃiile din birourile politice ale lor, de la partid ลŸi sฤƒ se ocupe de alte probleme, sฤƒ lase justiลฃia sฤƒ funcลฃioneze independent”, a spus fostul premier.

El a mai spus cฤƒ este inadmisibil ca birourile politice ale partidelor guvernamentale sฤƒ discute despre numiri de procurori generali.

„Cred cฤƒ este inadmisibil ca birourile politice ale partidelor care alcฤƒtuiesc arcul guvernamental sฤƒ discute despre numiri de procurori generali, DNA, înseamnฤƒ cฤƒ din nou coborâm justiลฃia la nivelul anului 2004, când în birourile politice ale PSD se decideau ลŸefii de instanลฃe, mฤƒsuri de arestare, este o perioadฤƒ de tristฤƒ amintire, care trebuie sฤƒ constituie un capitol încheiat. Eu cred cฤƒ partidele politice trebuie sฤƒ se abลฃinฤƒ sฤƒ intre în dispute ลŸi comentarii în legฤƒturฤƒ cu aceste numiri, care sunt date în competenลฃa unor persoane, care trebuie sฤƒ ลŸi le asume”, a conchis Emil Boc.

Laura Kovesi a fost propusฤƒ pentru funcลฃia de procuror ลŸef al Direcลฃiei Naลฃionale Anticorupลฃie (DNA), iar Tiberiu Niลฃu a fost propus ca procuror general al Parchetului de pe lângฤƒ Înalta Curte de Casaลฃie ลŸi Justiลฃie. Propunerile au fost avansate miercuri dimineaลฃฤƒ de cฤƒtre premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al Justiลฃiei, printr-o scrisoare adresatฤƒ Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, cฤƒ PNL nu e de acord cu nominalizarea Codruลฃei Kovesi la DNA, cฤƒ pentru prima datฤƒ de când e USL premierul nu i-a consultat pe liberali, ci doar le-a comunicat decizia, de care se despart fundamental, dar care nu înseamnฤƒ ruperea USL.

Cele mai citite

Morศ›i de beศ›i

Peste 260 de schelete umane au fost descoperite รฎn ultimele patru luni cu ocazia descฤƒrcฤƒrii arheologice a zonei unde urmeazฤƒ sฤƒ se construiascฤƒ...

Planศ™eul din Piaศ›a Unirii intrฤƒ รฎn reconstrucศ›ie totalฤƒ

Nicuศ™or Dan nu vrea sฤƒ รฎnchidฤƒ circulaศ›ia รฎn zona Piaศ›a Unirii, รฎn timp ce primarul sectorului 4 este de altฤƒ pฤƒrere Lucrฤƒrile de la planลŸeul...

Primarul matematician calculeazฤƒ excesul de cunoศ™tinศ›e din ศ™coli: obosealฤƒ pe banda rulantฤƒ

Ecuaศ›ia educaศ›iei romรขneศ™ti, explicatฤƒ de Nicuศ™or Dan care spune cฤƒ elevii obosesc de prea multฤƒ carte Fost olimpic la matematicฤƒ, primarul Capitalei afirmฤƒ cฤƒ, รฎn...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ