27.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportBasescu: "Liderul opozitiei se afla in curtea liberalilor!"

Basescu: „Liderul opozitiei se afla in curtea liberalilor!”

Presedintele Basescu a iesit la atac impotriva adversarilor aratand ca adevaratul lider al opozitiei nu este liderul PSD, Mircea Geoana, ci se afla in curtea liberalilor.

Seful statului nu a nominalizat persoana “de pe la liberali” care este seful opozitiei, concentrandu-si critica in directia lui Mircea Geoana. “Pe domnul Geoana l-a etichetat domnul Iliescu ca fiind prostanac, ceva de genul asta. E, a fost indulgent etichetandu-l doar asa!” a declarat presedintele intr-un interviu acordat pentru Pro TV.
“Ataca-l, anunta ca declansezi procedura constitutionala, dar nu incerca sa le explici romanilor ca dupa ce eu, Mircea Geoana, liderul nu stiu daca al opozitiei, liderul opozitiei pare a fi altcineva in momentul de fata, de pe la liberali”, a afirmat presedintele Basescu, precizand ca liderul unui partid de opozitie nu are dreptul sa-l decredibilizeze pe seful statului in contextul in care acesta face un demers in favoarea tarii, dand exemplul discursului sustinut in plenul Parlamentului European. “Daca v-ati uitat, spunea: Cum si-a permis presedintele sa mearga in Parlamentul European, pentru ca noi am anuntat ca vom declansa procedura de demitere! Ce mod de a gandi este, sau cum foloseste un politician roman ideea de a decredibiliza presedintele tarii, chiar mergand intr-o actiune politica in folosul Romaniei?” a spus seful statului.
Presedintele Basescu a afirmat ca a adus la putere, in 2004, partidele din Alianta trimitand PSD-ul in opozitie. Basescu a subliniat ca nu ii sunt indiferente partidele din Alianta, subliniind ca este responsabilitatea acestora in vederea gasirii formulei de a tine “ce le-am dat, pentru ca eu le-am dat, si Parlamentul a aprobat.”
“Daca nu vor sti sa-si gestioneze ceea ce eu mi-am asumat este problema lor. Problema lor! Sigur ca este si a mea, dar oricand pot sa explic de ce PSD-ul trebuia trimis in opozitie pentru cel putin un ciclu de patru ani. Oamenii acestia au pierdut alegerile. I-am adus la putere pentru ca era o necesitate politica trimiterea in opozitie a PSD-ului”, a spus presedintele. “Am adoptat o pozitie in care am privit la Constitutie cu responsabilitate si am folosit-o pentru a produce o schimbare care era necesara. De aceea am avut forta sa ii spun PSD-ului: Nu! Pentru democratia din Romania este bine sa stati in opozitie! Desi obtinuse cel mai mare procentaj in alegeri. Mi s-a parut ca asa este corect, pentru romani in primul rand”, a aratat presedintele Basescu.

Cele mai citite

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, eliminat de armata israeliană într-un atac aerian

Armata israeliană a anunțat sâmbătă că l-a eliminat pe liderul mișcării islamiste Hezbollah, Hassan Nasrallah, în urma unui atac desfășurat vineri asupra cartierului general...

Vremea se răcește semnificativ și devine instabilă în Capitală: Averse torențiale și descărcări electrice

Potrivit prognozei speciale emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea în Capitală se va schimba radical în ziua de duminică. Se așteaptă o...

Estimările privind recolta de floarea-soarelui în UE scad din nou, afectate de condițiile meteo nefavorabile

Firma de consultanță Strategie Grains a revizuit în scădere prognozele privind recolta de semințe de floarea-soarelui din Uniunea Europeană pentru acest an, pe fondul...
Ultima oră
Pe aceeași temă