21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Salutăm semnarea documentelor cu SUA, dar trebuia mai multă transparenţă

Antonescu: Salutăm semnarea documentelor cu SUA, dar trebuia mai multă transparenţă

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că partidul pe care îl conduce salută semnarea documentelor cu SUA, dar susţine că era necesară o mai mare transparenţă, el criticând secretul care a învăluit vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington, informeaza Mediafax.

Crin Antonescu a subliniat că PNL salută semnarea acordului privind scutul antirachetă, precum şi adoptarea declaraţiei privind partaneriatul strategic cu SUA.

Liderul PNL a susţinut însă că faptul că România încheie un acord atât de important este un act politic care trebuie făcut „cu maximă transparenţă posibilă”. El a adăugat că opinia publică trebuia informată asupra acestui eveniment şi şi-a exprimat speranţa că dezbateri pe tema documentului vor avea loc măcar înaintea ratificării de către Parlament.

Crin Antonescu a mai declarat că preşedintele Băsescu ar fi trebuit să aibă o discuţie prealabilă cu opoziţia pe acest subiect.

El a precizat că nu înţelege „secretomania” fără precedent în care a fost învăluită vizita preşedintelui Traian Băsescu la Washington.

Antonescu a susţinut, de asemenea, că nivelul vizitei şefului statului român a fost mult sub importanţa documentelor semnate.

 

Cele mai citite

Ciucă dezvăluiri din operațiunile de peste hotare: Cele mai ieftine arme le aveau românii și insurgenții

Stimularea industriei de apărare este crucială pentru securitatea continentului, susține președintele PNL, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Cugir. „Îmi aduc aminte că, în teatrele...

Ucrainenii fac prăpăd în depozitele de muniții ale Rusiei

Lovituri aeriene ucrainene au vizat două depozite militare din sudul şi vestul Rusiei, folosite în special pentru stocarea de muniţie, în timpul nopţii de...

Competiție Rusia Ucraina și la Concursul Internaţional „ George Enescu” în finala Secţiunii de pian

Doi pianişti din Rusia şi unul din Ucraina vor intra, duminică, în finala Secţiunii de pian din cadrul celei de a XIX-a ediţii a...
Ultima oră
Pe aceeași temă