17.7 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSportAntonescu: Dacă Ponta încearcă să influenţeze procurori şi instanţe, va avea în...

Antonescu: Dacă Ponta încearcă să influenţeze procurori şi instanţe, va avea în mine un adversar

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta şi de preşedintele Traian Băsescu cu privire la revocarea şi numirea procurorilor sunt ”mesaje extrem de grave”.

Liderul liberalilor a spus că un prim-ministru nu poate şi nici nu are voie să dea explicaţii în numele Procurorului General, Tiberiu Niţu, iar declaraţiile de miercuri seară, în care premierul explica demiterea din funcţie a lui Lucian Papici, au fost ”o greşeală”. În schimb, declaraţiile lui Traian Băsescu, în care susţinea că l-a sunat pe Procurorul General pentru ”a-i atrage atenţia” că nu a luat o decizie potrivită, au fost intenţionate, pentru a demostra că preşedintele statului ”încă are controlul asupra acestei zone (justiţia -n.r.)”.

Nu stiu dacă Victor Ponta a avut intenţia, mi-ar plăcea să cred că nu. Dar Băsescu ţine să ne informeze că tot el controlează justiţia, ştim că asta a fost intenţia sa. Îl cunoaştem bine. Impresia generală este cea a unor mesaje de forţă, deasupra legii, principiilor şi cetăţenilor”, a declarat Antonescu.

Citeşte şi Antonescu: România e o ţară semi-bananieră în Europa din cauza pactului de coabitare

Preşedintele PNL a declarat că un sistem de justiţie eficient şi independent trebuie să servească cetăţeanului român, nu principiilor convenite alături de Comisia Europeană sau în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), pentru că bugetul instituţiilor de judecată vine din taxele plătite de cetăţeni.

De asemenea, Antonescu a adăugat că justiţia nu trebuie să fie obiectul disputelor politice şi nici nu trebuie să rezolve cazurile potrivit intereselor unor partide.

”Nu mă leagă niciun trecut şi nu am planuri de viitor cu preşedintele, am încă planuri majore cu Victor Ponta. Am cu Ponta obligaţii şi responsabilităţi majore în prezent, azi ca şi mâine, şi Victor Ponta trebuie să ştie că oricine, nu doar Traian Băsescu, oricine încearcă să intimideze, influenţeze, controleze procurori sau instanţe, în România, va avea în mine un adversar la fel de hotărât, de determinat, precum l-a avut Băsescu în toţi aceşti ani”, a mai spus Antonescu.

 

Ştire în curs de actualizare

Cele mai citite

Liga Națiunilor: Germania-Ungaria 5-0 Olanda-Bosnia-Herțegovina 5-2

Selecţionatele Germaniei şi Olandei au obţinut victorii la scor, sâmbătă, în primele lor meciuri din noua ediţie a Ligii Naţiunilor la fotbal. Germania a surclasat...
Ultima oră
Pe aceeași temă