18 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSportAntonescu: Locul STS este mai degrabฤƒ la CSAT

Antonescu: Locul STS este mai degrabฤƒ la CSAT

PreลŸedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, cฤƒ locul Serviciul de Telecomunicaลฃii Speciale este mai degrabฤƒ în subordinea CSAT, în vreme ce serviciul de urgenลฃฤƒ 112 ar trebui sฤƒ aparลฃinฤƒ de Guvern, informeazฤƒ Mediafax.

Antonescu a fost întrebat, într-o emisiune a postului România TV, dacฤƒ STS ar trebui sฤƒ fie în subordinea CSAT sau a MAI, în contextul votului din Parlament pe proiectul de lege al USL vizând acest Serviciu.

„Locul STS-ului, mai degrabฤƒ la CSAT sau oricum sub o formฤƒ sau alta ลŸi la CSAT. Locul 112, la Guvern. (…) Voi dori sฤƒ ascult ลŸi pฤƒrerea celui care va fi ministru de Interne”, a declarat Antonescu.

Comisia juridicฤƒ a Camerei Deputaลฃilor a avizat favorabil, luni, propunerea legislativฤƒ prin care Serviciul de Telecomunicaลฃii Speciale (STS) este reorganizat într-un departament care va funcลฃiona în structura Ministerului de Interne.

Proiectul de lege prevede cฤƒ STS se reorganizeazฤƒ ca Departament de Telecomunicaลฃii Speciale în cadrul MAI ลŸi devine o structurฤƒ cu personalitate juridicฤƒ condusฤƒ de un secretar de stat ajutat de trei subsecretari de stat, care sunt numiลฃi ลŸi eliberaลฃi din funcลฃie de cฤƒtre premier.

Proiectul de lege privind STS va fi dezbฤƒtut la Camera Deputaลฃilor în procedurฤƒ de urgenลฃฤƒ, urmând sฤƒ fie analizat în comisiile de apฤƒrare ลŸi administraลฃie ลŸi apoi în plen.

Membrii PNL din Comisia de apฤƒrare a Camerei Deputaลฃilor au solicitat, luni, ca discutarea proiectului de lege privind STS sฤƒ fie amânatฤƒ pentru sฤƒptฤƒmâna viitoare, motivul invocat ลฃinând de situaลฃia actualฤƒ care implicฤƒ vacanลฃa postului de ministru de Interne.

„Suspansul la Legea STS va continua, eu sper cฤƒ cel mult o sฤƒptฤƒmânฤƒ. La cererea colegilor liberali, am votat în unanimitate amânarea discuลฃiilor pentru sฤƒptฤƒmâna viitoare. Motivul pentru care s-a fฤƒcut aceastฤƒ amânare ลŸi pentru care colegii liberali au cerut amânarea a fost cฤƒ în momentul de faลฃฤƒ încฤƒ nu existฤƒ o clarificare a situaลฃiei în ceea ce preveลŸte Ministerul de Interne, cine va fi în fruntea ministerului, ลŸi noi nu am avut decât sฤƒ le satisfacem aceastฤƒ doleanลฃฤƒ ลŸi sฤƒ amânฤƒm pe sฤƒptฤƒmana viitoare discutarea acestui proiect de lege”, a precizat, luni, social-democratul Ion Mocioalcฤƒ, preลŸedintele comisiei.

La ลŸedinลฃa de luni a Comisiei de apฤƒrare a venit ลŸi directorul STS, Marcel OpriลŸ, acesta plecând fฤƒrฤƒ sฤƒ facฤƒ declaraลฃii, dupฤƒ ce a fost luatฤƒ decizia amânฤƒrii discutฤƒrii proiectului de lege privind organizarea ลŸi funcลฃionarea STS.

În urmฤƒ cu o sฤƒptฤƒmânฤƒ, premierul Victor Ponta a anunลฃat, dupฤƒ ลŸedinลฃa Consiliului Suprem de Apฤƒrare a ลขฤƒrii în care preลŸedintele Traian Bฤƒsescu a precizat cฤƒ nu se impune sฤƒ schimbe conducerea Serviciului de telecomunicaลฃii Speciale (STS) pentru intervenลฃia în accidentul aviatic din Munลฃii Apuseni, cฤƒ USL va iniลฃia un proiect de lege prin care STS va trece la Ministerul de Interne ลŸi în coordonarea Departamentului pentru Situaลฃii de Urgenลฃฤƒ.

Cele mai citite

Transporturile pe Dunฤƒre sunt รฎn pericol. Soluศ›iile pentru un trafic eficient de mฤƒrfuri

Debitul Dunฤƒrii continuฤƒ sฤƒ scadฤƒ pe fondul secetei ลŸi al lipsei de investiลฃii รฎn lucrฤƒri de dragaj.12 dintre porturile dunฤƒrene nu au รฎncฤƒ conexiuni...

Netanyahu acuzฤƒ Hamas de eศ™ecul negocierilor de pace: a „respins” รฎn bloc „tot”

Premierul israelian a acuzat miercuri Hamas cฤƒ a "respins" รฎn bloc "tot" ceea ce a fost propus รฎn timpul negocierilor purtate sub egida unei...

Ciucฤƒ e dezamฤƒgit de interacศ›iunea cu Elena Lasconi: Nu cred cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla ceva

PreลŸedintele PNL, Nicolae Ciucฤƒ, afirmฤƒ cฤƒ a lฤƒsat cale deschisฤƒ dialogului cu liderul USR, Elena Lasconi, dar nu crede cฤƒ se mai poate รฎntรขmpla...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ