1.3 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSportAdrian Năstase: Să-l pedepseşti pe Diaconu pentru o eventuală decizie eronată a...

Adrian Năstase: Să-l pedepseşti pe Diaconu pentru o eventuală decizie eronată a Senatului mi se pare ABSURD

Fostul premier Adrian Năstase, aflat în detenţie în penitenciarul Jilava, scrie pe blogul personal că dacă există o vină privind decizia Senatului în cazul lui Mircea Diaconu, atunci vina aparţine Camerei Superioare a Parlamentului şi toţi senatorii trebuie trimiţi la brutărie.

„Îmi veţi spune că plagiez galeriile de fotbal. Recunosc, dar cum pot comenta altfel vina lui Mircea Diaconu de-a fi în incompatibilitate cu Bruxelles-ul? Am aflat, cu toţii, că Senatul a examinat cererea lui Diaconu şi a decis că nu există incompatibilitate.

Dacă există o vină, atunci vina aparţine Senatului şi, în consecinţă, … toţi senatorii – La brutărie. Evident, soluţia ar fi absurdă. Dar să-l pedepseşti pe Diaconu pentru o eventuală decizie eronată a Senatului mi se pare la fel de absurd!”, scrie Năstase pe blog.

Potrivit unor specialişti în drept consultaţi de România Liberă, hotărârea Senatului de a nu respecta o hotărâre judecătorească irevocabilă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazul Mircea Diaconu aruncă România în afara grupului statelor de drept şi va atrage critici grave, cu consecinţe serioase, chiar financiare, din partea Comisiei Europene.

Citeşte şi Cazul Mircea Diaconu: Senatul ne aruncă în afara UE

Ce se ascunde în spatele DECLARAŢIEI DE RĂZBOI făcute, prin Senat, României

PREMIERĂ în ROMÂNIA: ANI a SESIZAT CSM în cazul Diaconu. CSM a sesizat Curtea Constituţională. Horia Georgescu: Constituţia a fost călcată în picioare şi aruncată în derizoriu!

Cele mai citite

Creștere moderată a creditării private în noiembrie: Împrumuturile în lei și valută, avansuri diferite

Conform datelor BNR publicate vineri, creditarea privată din România a atins în noiembrie 2024 un sold total de 418 miliarde lei, reprezentând o creștere...

Republica Moldova aprobă o strategie de apărare pe zece ani: Accent pe securitate și integrarea în UE

Parlamentul Republicii Moldova, dominat de aleşi pro-occidentali, a adoptat joi o strategie de apărare pentru următorii zece ani. Documentul prevede creșterea cheltuielilor pentru apărare,...

Noi reguli privind TVA pentru IMM-uri începând cu 2025

De la 1 ianuarie 2025, IMM-urile din Uniunea Europeană vor beneficia de un plafon maxim de scutire de TVA stabilit la 85.000 EUR. Măsura vizează...
Ultima oră
Pe aceeași temă