7.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăȘtirile zileiMotivul halucinant pentru care Judecătoarea Carmen Chirilă a picat testul psihologic: Mama...

Motivul halucinant pentru care Judecătoarea Carmen Chirilă a picat testul psihologic: Mama sa!

Într-un comunicat remis presei, judecătoarea Carmen Chirilă, în prezent Președinta interimară a judecătoriei Bicaz, a explicat derapajele grave ale Institutului Național al Magistraturii. Derapaje, care au condus la o destabilizare a sistemului judiciar dar și la absurdul verdict de ,,nerecomandabil” pentru un judecător cu 25 de ani de experiență. Un judecător, fără un istoric sau un diagnostic medical care să poată duce la concluzia că ar exista argumente solide pentru ca acest practician, ajuns pe cea mai înaltă funcție din cadrul instituției în care activează, ar fi devenit ,,nerecomandabi”.

Deși este un judecător cu peste 25 de ani experiență, de menționat că până în anul 2000 (înaintea înființării INM -2005) a trecut cu brio toate testele, a ajuns să îi fie respins testul psihologic pentru răspunsul său la o întrebare de-a dreptul ieșit din comun:,,Ce ai face dacă mama ta ar intra în birou? Discuți cu ea sau o dai afară?”.

Judecătoarea, evident, a răspuns că nu ar putea să-și dea mama afară din birou. Redăm mai jos cele mai importante pasaje din comunicatul doamnei judecător Carmen Chirilă:

,,iar răspunsul așteptat de comisie era “O dau afară”, mărturisesc că, chiar mă bucur că am picat un asemenea examen, deoarece astfel am trecut examenul moral în fața propriei conștiințe și a jurământului depus la începuturile carierei de a aplica legea cu umanitate și a apăra drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului.”

De asemenea, judecătoarea Chirilă explică prototipul căutat de INM în justiție ca urmare acestei abordări extrem de dure și de lipsite de umanitate:

,,Rezultatele mele la aceste teste nu reflectă o debilitate mintală a mea, ci niște criterii de selecție impuse de INM în ultimii ani, care favorizează un nou tip de judecător, caracterizat printr-un spirit servil, lipsit de umanitate, redus la nivelul unui robot care nu deranjează sistemul prin “declarații șocante”, ci execută fără crâcnire ordinele primite, indiferent cât de aberante sunt, un judecător pentru care bagajul de cunoștințe și cultură generală reprezintă un balast, fiindu-i necesare doar câteva lozinci globaliste, corect politice pentru a fi considerat un profesionist.

Principiile pe care le-am promovat în cariera mea de 25 de ani au fost de responsabilitate, corectitudine, muncă epuizantă, iar luările de poziție ţin de aspecte legate de normalitate, de apărarea unor valori ce privesc chestiuni de creştere armonioasă fizică, psihică şi intelectuală a copiilor (art. 488 şi 487 Cod civil), de aspecte privind un mediu înconjurător securizant, calitatea mea de om suprapunându-se în mod obligatoriu funcţiei publice de judecător pentru că aceasta constituie proprietatea mea intelectuală absolută. Tocmai pentru că această demnitate are o natură complexă, nu se obţine decât prin eforturi personale susţinute şi majore, antrenează pregătirea multidisciplinară, intelectuală şi, mai ales, conştiinţa fiecărei persoane care o practică. Nu am cumpărat-o de undeva, ci este rodul pregătirii mele intense, a nopţilor nedormite, a acceptării interdicţiilor şi incompatibilităţilor, a frustrărilor materiale şi sociale diverse. Acţiunea mea publică nu vizează avantaje sau interese materiale ci, s-a raportat la propria mea personalitate care include în primul rând, conştiinţa.” a transmis presei Președinta Judecătoriei Bicaz, Carmen Chirilă.

 

 

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Jutta se teme că Mike Tyson îi va face iubitul KO

Jutta Leerdam, „cea mai sexy patinatoare de viteză din lume”, se teme că iubitul Jake Paul va fi făcut knock-out de către legendarul pugilist...

Momente de panică pentru Alexandra Stan. Artista a rămas fără haine, în Finlanda

Cu toții ne-am confruntat cu aventuri neașteptate în călătorii, iar recent, Alexandra Stan a avut parte de o experiență de neuitat în Finlanda, care...

O femeie din Republica Moldova și soțul ei rus au fost uciși în atacul de la Moscova

O femeie originară din Republica Moldova a fost ucisă în atacul terorist care s-a produs la Moscova în seara de 22 martie 2024. Confirmarea acestui...
Ultima oră
Pe aceeași temă