4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVreme caldă în următoarele zile. Săptămâna viitoare plouă

Vreme caldă în următoarele zile. Săptămâna viitoare plouă

Vremea va continua să fie caldă pentru această perioadă de toamnă, cu maxime termice ce vor ajunge, la nivel național, la 24-25 de grade Celsius, informează luni ANM.

Totuși. în jurul datelor de 22 – 23 octombrie își vor face apariția ploile, doar local importante cantitativ, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie.

În Muntenia, în prima săptămână, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, deși tendința temperaturii aerului va fi de ușoară scădere în ultimele zile. Media temperaturilor maxime va fi de 20 — 25 de grade, cea mai ridicată valoarea urmând a se înregistra în ziua de 17 octombrie. După data de 23 octombrie, vremea se va răcori, astfel că media regională a maximelor va fi de 15 — 17 grade, valori normale pentru ultima decadă a lunii octombrie. În intervalul 16 — 21 octombrie temperaturile minime nu vor prezenta variații și vor fi, în medie, de aproximativ 9 grade. Ulterior acestui interval, regimul termic nocturn va marca o scădere treptată, astfel încât minimele termice se vor situa în jurul a 8 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi extrem de redusă pe tot parcursul primei săptămâni a intervalului de prognoză, dar șanse mai mari pentru ploi la nivel izolat vor fi în cea de-a doua săptămână.

În Oltenia, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de o vreme mai caldă decât în mod normal pentru jumătatea lunii octombrie, cu o medie a maximelor de 21 — 26 de grade. După data de 23 octombrie, valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înregistrându-se, în medie regională, 15 — 17 grade. În ceea ce privește regimul termic nocturn, în perioada 16 — 24 octombrie acesta nu va prezenta variații importante, temperatura medie nocturna urmând a fi de 9 — 10 grade. Ulterior acestei date, minimele termice vor scădea ușor, iar media acestora se va situa în jurul valorii de 7 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi în creștere în intervalul 23 — 29 octombrie, iar în rest condițiile de ploaie vor fi extrem de reduse.

La munte, evoluția regimului termic va fi caracterizată prin valori diurne mai ridicate decât în mod obișnuit în această perioadă a anului, situate în jurul a 16 grade până în jurul datei de 20 octombrie. Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât, în intervalul 24 — 29 octombrie, media temperaturilor maxime va fi de 6 — 8 grade, apropiată de valoarea climatologic normală pentru final de octombrie. Temperaturile nocturne vor fi de 6 — 8 grade între 16 și 23 octombrie, apoi vor marca o scădere și se vor încadra, în medie, între două și zero grade în ultimele zile ale intervalului de prognoză. Probabilitatea pentru precipitații va fi nesemnificativă în primele zile ale prognozei, dar va crește după data de 20 octombrie. În jurul datei de 22 — 23 octombrie, se pot consemna cantități de precipitații mai importante.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă