13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMeteo. Prognoza pentru următoarele zile. În weekend va ploua în anumite zone,...

Meteo. Prognoza pentru următoarele zile. În weekend va ploua în anumite zone, iar tendința va fi de răcire

Prognoza meteo pentru weekend. Meteorologii au anunțat vreme călduroasă pentru vineri, dar sâmbătă și duminică, temperaturile vor scădea și se așteaptă precipitații.

Vremea sâmbătă:

Vremea se va răci accentuat în majoritatea zonelor. Vor fi înnorări mai persistente în centrul, estul si sud-estul tării, unde va ploua local, precum si în zona montană, unde precipitațiile, în general slabe, vor fi mai ales sub formă de lapoviță si ninsoare. În cursul noptii precipitatii mixte se vor semnala si în regiunile nordice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări pe timpul zilei la munte si local în regiunile sudice si sud-estice, dar si în partea de vest a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 grade in estul Transilvaniei si sudul litoralului si 15 grade, usor mai ridicate în Banat, sudul Crisanei si vestul Olteniei, pana la 17… 18 grade.

În București, vremea se va răci accentuat, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi noros, temporar va ploua, iar pe parcursul zilei vântul va sufla moderat, cu unele intensificări.

Vremea duminică:

Regimul termic va fi caracterizat de valori mai scăzute decât cele normale pentru ultima decadă a lunii martie. Cerul va avea înnorări si în cea mai mare parte a tării vor fi precipitatii local moderate cantitativ. În nord si în centru acestea vor fi mixte, la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului va ploua. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări temporare în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 si 14 grade, usor mai ridicate în sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei, pana la 15…16 grade. (4 grade vor fi in estul Transilvaniei).

Vremea în București:

Vremea va fi în general închisă, iar valorile termice mai scăzute decât cele climatologic specifice datei. Temporar va ploua, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă