Vremea va fi oscilantă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi care vor ajunge și până la 20 grade Celsius, la începutul lui aprilie, și cu ploi, în perioada 21-25 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).
În Banat, în prima zi a intervalului, vremea va fi caldă, astfel încât media regională a maximelor termice va fi de 14 grade. Apoi se va produce o răcire, până în jurul datei de 23 martie, când temperaturile diurne, în medie în jurul a 10 grade, se vor situa sub cele normale ale perioadei. Din 24 martie şi până la sfârşitul intervalului, valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până spre 20 de grade.
În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, acesta nu se va modifica semnificativ în prima săptămână de prognoză, când va fi cuprins, în medie, între 0 şi 2 grade, apoi va creşte treptat, până spre valori medii de 6 – 8 grade.
În intervalul 21 – 24 martie, ploile îşi vor face apariţia în cea mai mare parte a regiunii, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor se va menţine ridicată şi după data de 29 martie, însă acestea vor fi izolate şi slabe cantitativ.
În Crişana, începutul primei săptămâni va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 12 – 13 grade, care vor scădea apoi spre 9 – 10 grade, până în data de 24 martie. Ulterior, vremea se va încălzi semnificativ, prima săptămână a lunii aprilie urmând a fi caracterizată de temperaturi maxime, în medie, de 18 – 20 de grade. O tendinţă asemănătoare, de creştere, va avea şi regimul termic nocturn, de la valori de 0 – 2 grade în
prima săptămână, până la 6 – 7 grade către sfârşitul intervalului.
Ploile îşi vor face apariţia în intervalele 21-25 martie, respectiv 29 martie-3 aprilie, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă pot fi însemnate.
În Transilvania, prima zi a intervalului va fi caldă, cu maxime termice care se vor situa, în medie, în jurul valorii de 12 grade, apoi vremea va intra într-un proces de răcire, până în jurul datei de 24 martie, când temperaturile medii diurne vor fi de 7 – 8 grade. Din 25 martie şi până la sfârşitul
intervalului de prognoză, valorile maxime vor creşte treptat, ajungând, în medie, până la 17 – 18 grade. Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între -4 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în intervalul 25 – 28 martie.
În intervalul 21-25 martie vor fi ploi pe arii extinse, iar la mijlocul primei săptămâni de prognoză acestea se vor transforma, îndeosebi în depresiuni, în lapoviţă şi ninsoare. Izolat, cantităţile de apă vor fi mai însemnate. Ploi slabe şi izolate vor fi posibile şi după data de 29 martie.
În Maramureş, după o medie a temperaturilor maxime de 9 – 10 grade la începutul intervalului, din data de 25 martie vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în prima săptămână a lunii aprilie se vor înregistra maxime, în medie, între 16 şi 18 grade. Temperaturile minime se vor menţine în jurul pragului de îngheţ până în data de 28 martie, urmând o încălzire treptată, până spre valori medii de 4 – 5 grade la sfârşitul intervalului de prognoză.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie, va fi mai ridicată în intervalele 21-25 martie, respectiv 29 martie-3 aprilie.
În Moldova, în primele două zile, valorile diurne, în medie de 11 – 12 grade, vor fi mai ridicate decât cele normale în această perioadă. În zilele următoare, temperaturile maxime vor scădea, până spre o medie regională de 6 grade, pentru ca după data de 25 martie vremea să se încălzească semnificativ, până spre maxime în jurul a 18 grade.
Dacă în prima săptămână media regională a temperaturilor minime se va situa în jurul pragului de 0 grade, sfârşitul lunii martie şi începutul lui aprilie vor aduce valori medii pozitive, de până la 4 – 6 grade.
Între 21 şi 24 martie, temporar se vor semnala precipitaţii, ploi în primele două zile, apoi şi lapoviţe şi ninsori, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când cantităţile de apă înregistrate vor fi însemnate. După data de 25 martie, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi relativ redusă.
În Dobrogea, temperaturile maxime vor scădea treptat, de la valori medii de 13 – 14 grade în prima zi, până la 8 grade în 24 şi 25 martie. Acestea vor creşte ulterior, începutul lunii aprilie fiind caracterizat de un regim termic apropiat de cel normal, cu maxime, în medie regională, de 14 – 15 grade. Primele trei nopţi vor fi caracterizate de valori termice medii în jurul a 5 grade, apoi acestea vor scădea uşor până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză. Din 28 martie minimele nocturne vor creşte treptat şi vor ajunge la valori medii de 6 – 7 grade.
În intervalul 21-25 martie va ploua temporar, pe arii mai extinse şi moderat cantitativ în ziua de 23 martie.
În Muntenia, începutul primei săptămâni va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă, cu temperaturi medii diurne de 15 – 16 grade, după care acestea vor scădea accentuat, până în jurul datei de 24 martie. Apoi, vremea se va încălzi de la o zi la alta, primele zile ale lunii aprilie, fiind caracterizate de o medie regională de 18 – 19 grade.
La începutul intervalului, temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 3 grade, apoi acestea vor scădea uşor şi vor deveni negative în 26 martie. În cea de-a doua săptămână de prognoză minimele nocturne vor creşte treptat şi vor ajunge la valori medii de 5 – 6 grade.
Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales pe parcursul zilei de 23 martie.
În Oltenia, temperaturile maxime vor scădea accentuat, de la valori medii de 16 grade în prima zi, până la 7 grade în 23 martie. Apoi, maximele diurne vor creşte, îndeosebi în cea de-a doua săptămână, astfel că, la sfârşitul intervalului, acestea vor fi, în medie, de 18 – 19 grade.
Regimul termic nocturn va oscila, în medie, între 0 şi 6 grade, cu cele mai scăzute valori în 26 şi 27 martie, iar cele mai ridicate la sfârşitul intervalului.
Vor fi ploi pe arii extinse în intervalul 21 – 25 martie, când şi cantităţile de apă vor fi mai importante, mai ales în zilele de 22 şi 23 martie.
La munte, în prima săptămână, regimul termic diurn va oscila, în medie, între 0 şi 4 grade, cu cele mai scăzute valori în 24 şi 25 martie, apoi vremea se va încălzi şi va ajunge la sfârşitul intervalului până la valorii medii de 9 – 10 grade. Pe parcursul nopţilor se vor înregistra minime preponderent negative, de până la -7… -6 grade şi, abia la începutul lunii aprilie, acestea vor deveni uşor pozitive.
În intervalul 21 – 25 martie, vor fi precipitaţii, predominant ploi la început, apoi mai ales ninsori, cu un maxim al acestora în jurul datei de 23 martie, când se vor semnala pe arii extinse, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va creşte din nou după data de 29 martie.