20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMETEO. Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în 14 judeţe

METEO. Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabil în 14 judeţe

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă în 14 judeţe, începând de joi la prânz, până vineri seara. 

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 2 iunie, ora 12,00 – 3 iunie, ora 21,00, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în toate regiunile, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua aspect de vijelie şi izolat grindină. 

Judeţele atenţionate sunt: Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Covasna şi Harghita. 

De asemenea, se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15 – 20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali se vor cumula 40 – 80 l/mp. 

ANM precizează că ploi, în general, moderate cantitativ vor fi în noaptea de miercuri spre joi (1/2 iunie) şi în prima parte a zilei de joi (2 iunie) în regiunile sud-vestice şi în zona montană.

Cele mai citite

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă