13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Cod galben de NINSORI, ploi şi vânt în 18 judeţe....

VIDEO. UPDATE. Cod galben de NINSORI, ploi şi vânt în 18 judeţe. Ce măsuri ia MAI

UPDATE 10.56: Ca urmare a atenţionării de cod galben de către ANM, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea a dispus structurilor pentru situații de urgență din cele 18 județele afectate să ia măsurile necesare pentru a preveni producerea unor situații de urgență., se precizează într-un comunicat MAI.

Mai precis, în judeţele Caraş-Severin, Bihor, Timiş dar şi în Dobrogea, unde sunt aşteptate intensificări ale vântului vicepremierul Gabriel Oprea a atenționat inspectoratele pentru situații de urgență să pregătească grupele operative, astfel încât să poată interveni rapid în cazul în care vor fi solicitați.

De asemenea, MAI recomandă populației din județele unde sunt prognozate intensificări ale vântului să-și ia măsurile necesare pentru a limita posibilele pagube cauzate de acest fenomen.

Totodată, solicită cetățenilor să parcheze autoturismele în zone ferite, pentru a limita posibilele pagube.  

Autoritățile locale vor lua măsuri privind supravegherea rețelelor electrice și funcționarea în bune condiții a utilităților publice.

Pentru segmentele de drumuri unde se va depune strat de zăpadă, Poliția Rutieră va informa din timp conducători auto referitor la condițiile de trafic și la eventualele rute alternative

——–

UPDATE 09.10: În intervalul 30 ianuarie, ora 17.00 până în  31 ianuarie, ora 10.00, precipitaţiile vor cuprinde cea mai mare parte a ţării, iar în regiunile vestice şi nord-vestice, cantităţile de apă vor fi în jur de 15 litri pe metru pătrat şi izolat, în Carpaţii Occidentali, Carpaţii Meridionali şi în Subcarpaţii Getici peste 35 – 40 de litri pe metru pătrat. 

Judeţete sub cod galben de ninsori şi ploi sunt Maramureș, Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Cluj, Arad, Alba, Timiș, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/758264f002e191bec948657e9928abc3/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

 În zonele de munte vor predomina ninsorile şi se va depune un strat consistent de zăpadă. 

Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala, în dimineaţa zilei de 31 ianuarie, local şi în nord-vestul şi centrul teritoriului.Vântul va se va intensifica în toată ţara, cu viteze mai mari în Banat, Crişana, sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde la rafală se vor depăşi 70 de kilometri pe oră. 

În regiunile vestice, pe litoral, precum şi în zonele de munte vântul se va intensifica treptat din prima parte a zilei de vineri 30 ianuarie. 

——-

Judeţele Harghita, Ilfov, inclusiv Bucureşti, Ialomiţa, Teleorman, Călăraşi, Caraş-Severei, Timiş, Arad şi Sibiu se află sub avertizare de cod galben de ceaţă, conform Agenţiei Naţionale de Meterorologie (ANM).

Meteorologii avertizează că vizibilitatea este sub 200 de metri, local sub 50 de metri. 

De asemenea, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad se vor observa intensificări ale vântului care va atinge 60/70 de kilometri pe oră, în zonele de munte viteza la rafală va atinge şi 90 de kilometri pe oră.  

Cele mai citite

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...

ANRE: România poate avea până la 200.000 de prosumatori la finele anului

Aproximativ 200.000 de prosumatori vor fi la finalul acestui an dacă se menţine ritmul actual de creştere, de 4.000-5.000 de prosumatori pe lună, ceea...
Ultima oră
Pe aceeași temă