15.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPanică printre miliardarii italieni. Jafuri de sute de mii de euro cu...

Panică printre miliardarii italieni. Jafuri de sute de mii de euro cu gaz de adormit

Un grup de hoţi care jefuiesc miliardarii italieni de pe Costa Smeralda din Sardinia au găsit o metodă inedită pentru a se asigura că nu sunt prinşi în timpul spragerilor. Infractorii folosesc gaz de adormit, relatează publicaţia The Guardian.

Poliţia din Porto Cervo de pe Costa Smeralda, o staţiune de lux din Sardinia, crede că hoţii care au furat peste 315.000 de euro în numerar şi bijuterii utilizează gaz de dormit asupra victimelor lor, pentru a asigura că acestea nu îi deranjează în timpul spargerilor. Jafurile similare au avut loc în această vară în Franţa şi în Spania.

Spargerile din Porto Cervo, care a avut loc săptămâna trecută, au fost descoperite de poliţie abia marţi. Hoţii s-au strecurat în vila de vacanţă închiriată de un magnat milanez şi au plecat cu 300.000 de euro. Omul de afaceri în vârstă de 42 de ani, soţia lui, fiica lor şi soacra, erau toţi în casă, împreună cu un servitor, dar nimeni nu i-a auzit pe hoţi, deşi aceştia au dat ferestrele jos pentru a putea intra în vilă.

La vila de alături, doi turişti au pierdut un ceas şi 15.000 de euro. Ei au spus poliţiei că s-au trezit ameţiţi şi cu o senzaţie de slăbiciune.

În luna iulie, „bandele de gazare” prădau rulotele şi camping-urile din Franţa. Hoţii pulverizau gaz de dormit în aer prin orificiile înainte de a da spargerea.

La începutul acestei luni, cel puţin şase case din staţiunea Costa del Sol, din Spania, au fost sparte de hoţi care au folosit aceeaşi metodă inedită. Unul dintre rezidenţi, José Luis Gómez, a declarat că s-a trezit „ameţit, cu dureri de cap, vărsături şi gâtul uscat”.

Porto Cervo a fost construit în 1960 de către prinţul Karim Aga Khan si a fost mult timp un locul de vacanţă favorit al miliardarilor. La începutul acestei luni, semnul de la intrarea în Costa Smeralda a fost vandalizat, aparent de către un turist nu la fel de bogat ca miliardarii din zonă înarmat cu un spray. El a scris pe semn „Troppo”, adică în traducere „Costă prea mult”.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Institutul Regional de Oncologie din Iași are cabinet de vaccinare anti HPV

A fost deschis primul cabinet de vaccinare anti-HPV din zona Moldovei, situat la Centrul de Screening și Diagnostic în Boli Oncologice al Institutului Regional...

România, cea mai ridicată inflație din UE pentru a șasea lună consecutiv

Rata anuală a inflației în Uniunea Europeană a scăzut în luna august la 2,4%, de la 2,8% în iulie, conform datelor publicate miercuri de...

Consultări pentru Start-Up Nation 2024: TVA eligibil, obligații de creare locuri de muncă și întârzieri în plățile din 2022

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) a organizat recent două sesiuni de consultare pentru stabilirea procedurii de implementare a programului Start-Up Nation 2024. La discuții...
Ultima oră
Pe aceeași temă